Hlavní obsah

Šok pro fanoušky Komety! Holík odchází do Zlína, náhradou se vrací do Brna obránce Hrbas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani jeden ze zainteresovaných klubů to ještě oficiálně nepotvrdil, ale všechno je už podle kuloárních zvěstí upečeno. Dlouholetá opora brněnských hokejistů a centr elitní útočné formace Petr Holík, jemuž se v letošním extraligovém ročníku zdaleka nedaří tak jako v minulosti, odchází do prvoligového Zlína, kde v minulosti působil.

Foto: Sport.cz

Petr Holík mění dres.

Článek

Náhradou se ze Zlína do Komety vrátí obránce Marek Hrbas. S informací přišel jako první web isport. Pro mnohé fanoušky Brna to může být šok, avšak Holík, který přispěl v roce 2018 Kometě k zisku extraligového prvenství, vstřelil v této sezoně pouze tři góly a u osmi asistoval.

Někdejší dvorní nahrávač amerického snajpra Muellera se postupně propadal z prvního až do čtvrtého útoku a přestal být nasazován na přesilovky. „Hrát v početní převaze je odměna za dobré výkony,“ naznačil nedávno kouč Komety Jaroslav Modrý, že nehodlá brát příliš v potaz někdejší zásluhy.

Jednatřicetiletý Holík je přitom s 205 asistencemi nejlepším brněnským nahrávačem Komety od jejího návratu do nejvyšší soutěže v roce 2009. Předloni mu těsně unikl start na mistrovství světa, čímž přišel o bronzovou medaili. Teď se bude snažit vzkřísit poněkud tápající Zlín, který je po sobotní domácí porážce 1:2 s Přerovem v prvoligové tabulce sedmý a zatím se mu příliš nedaří naplňovat ambice na návrat mezi elitu. Právě Beranům pomohl v roce 2014 vybojovat mistrovský titul.

Holíkův odchod urychlila s největší pravděpodobností marodka mezi beky Komety. Po Rhettu Hollandovi na ni přibyl ve středečním extraligovém utkání s Pardubicemi s tržnou ránou na noze Radek Kučírek. Třicetiletý obránce Hrbas, který přichází ze Zlína, v brněnském klubu v uplynulé sezoně působil, a místní prostředí tudíž velmi dobře zná.

Reklama

Související témata: