Hlavní obsah

Sparta jede, další obětí je Hradec! Vítkovice se dotáhly na lídra. Kladno vyhořelo, Třinec se trápí

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v pátek na programu pět zápasů 25. kola. Cennou výhru si odváží Liberec, který zvítězil na ledě Karlových Varů 2:0. Domácí suverenitu naopak potvrdily Vítkovice výhrou nad Kometou Brno 4:1 a dotáhly se tak na vedoucí Pardubice. Nedařilo se Kladnu, které doma podlehlo Českým Budějovicím 1:6. S nepoříznou odjeli z ledu Olomouce třinečtí hokejisté, když prohráli 2:4. Pátou výhru v řadě slaví Sparta, která si poradila s Hradcem Králové 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Erik Thorell a Michal Řepík ze Sparty Praha oslavují gól na 2:1

Článek
Fotogalerie

Zápas mezi Karlovými Vary a Libercem začali aktivněji domácí, na bezchybně chytajícího Kváču však vyzrát nedokázali. Svou šanci naopak využili hosté, které poslal v 15. minutě do vedení svou čtvrtou brankou v sezoně Birner.

V prostřední části hry se převaha Energie ještě zvýraznila, drtivá střelecká převaha v poměru 15:2 však k brance nevedla. Ani v závěrečné části se Vary neprosadily, vítězství Tygrů naopak pečetil pět minut před koncem Kolmann, který překonal Lukeše a Liberec si tak odvezl výhru 2:0.

Video upoutávka k pořadu Za mantinelem, tentokráte o pardubickém áčku i béčku a Hořavově léčběVideo: Sport.cz

Vítkovice se dotáhly na Pardubice

Pro jsou Vítkovice nejlepším týmem na domácích kluzištích poznali brněnští hokejisté již po 135 sekundách hry, kdy Čiliaka překonal Krenželok. Hosté však reagovali bleskově. O dalších 71 vteřin později srovnal účty finský útočník ve službách Komety Strömberg. Ridera si však ještě do konce první třetiny vzala díky Fridrichově trefě náskok zpět.

Ten pojistil v 38. minutě z nájezdu Bukarts a Vítkovice tak vedly po 40 minutách hry o dvě branky. Slezané v závěrečné třetině už žádné drama nepřipustili, při power play Komety pak dal konečnou podobu výsledku gólem do prázdné branky Mueller. Vítkovice se po výhře 4:1 dotáhly na vedoucí Pardubice, které však mají zápas k dobru.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak, kterému při krytí jedné ze střel spadla maska.

Kladno bez šance, tři body bere Motor

Kladno se v případě vítězství nad Českými Budějovicemi mohlo před svého soka dostat, tyto myšlenky však začaly velmi brzy brát za své. Gulaš a Tomeček se postarali o to, že Rytíři po pěti minutách hry prohrávali již o dvě branky. A když před polovinou zápasu využil přesilovou hru Vráblík, vedli Jihočeši po dvou třetinách 3:0.

Domácím fandům dal aspoň záblesk naděje v 52. minutě Filip, myšlenky na případný zvrat však vzaly za své o čtyři minuty později, kdy se prosadil z přesilovky Gazda. Zmar Kladna pak završili Hanzl s Valským, kteří uzavřeli skóre na konečných 6:1.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Kladna Landon Curtis inkasuje gól.

Olomouc si vyšlápla na mistra

Třinec začal zápas na hřišti Olomouce lépe, když ho poslal v 5. minutě do vedení slovenský útočník Buček. Tím však střelecká produktivita úřadujících šampionů na dlouhou dobu skončila a když ani Hanáci nedokázali precizní obranu hostů v čele s Mazancem překonat, svítil na ukazateli skóre stav po dvou třetinách 1:0 pro Třinec.

Závěrečná část však fanouškům čekání na góly vynahradila. Poprvé je rozjásal v 44. minutě Kusko, ještě větší euforii pak zařídil pět minut před koncem Plášek. Oceláři stihli reagovat, když Kurovský srovnal na 2:2. Ani to však úřadujícím šampionům nepomohlo. Vítěznou branku si 95 sekund před koncem třetí třetiny připsal Navrátil, vítězství Kohoutů pak potvrdil gólem do prázdné branky svou druhou brankou Kusko.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš, David Škůrek z Olomouce a Aron Chmielewski z Třince.

Spartu nezastavil ani Hradec

V pohodě hrající Sparta chtěla svou formu potvrdit i před vlastními fanoušky proti Hradci Králové. Po bezbrankové úvodní třetině rozjásal O2 arenu v přesilové hře Krejčík, hosté však stihli rychle reagovat díky Okuliarově trefě. Pražané se podruhé dostali do vedení v 28. minutě, kdy Kiviaho nestačil na Řepíkovu ránu.

V závěrečné části už branka nepadla, Sparta tak pod vedením Miloslava Hořavy dál drží stoprocentní úspěšnost, když vyhrála pátý zápas v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Forman ze Sparty Praha a Jakub Lev z Hradce Králové

25. kolo hokejové extraligy:
Vítkovice - Brno 4:1
Branky: 3. Krenželok, 12. Fridrich, 38. Bukarts, 60. Mueller - 4. Strömberg
Karlovy Vary - Liberec 0:2
Branka: 16. Birner, 56. Kolmann
Kladno - České Budějovice 1:6
Branky: 52. Filip - 1. Gulaš, 5. Tomeček, 29. Vráblík, 56. Gazda, 57. Hanzl, 59. Valský
Olomouc - Třinec 4:2
Branka: 24. Kusko, 56. Plášek, 59. Navrátil, 60. Kusko - 5. Buček, 58. Kurovský
Sparta - Hradec Králové 2:1
Branka: 21. Krejčík, 28. Řepík - 24. Okuliar

Reklama