Hlavní obsah

Sparta otočila sérii se Zlínem a je blíž postupu

ZLÍN

Hokejisté Sparty porušili jako první ve čtvrtfinále se Zlínem tradici porážek hostujících týmů. Po dvou výhrách v Praze dokázali v pátém utkání uspět i na Valašsku a přetočili stav série na 3:2 ve svůj prospěch. Ve čtvrtek už mohou na domácím ledě rozhodnout o postupu.

Článek

"Ten je ale ještě daleko. Doma nás čeká opět strašně těžké střetnutí," tvrdil sparťanský brankář Petr Bříza, který famózním výkonem přiváděl domácí k zoufalství. Zkušený gólman skromně odmítal chválu. "Vychytaná nula je dílem celého kolektivu. Kluci skvěle makali dozadu. Často padali do střel, prokázali obrovskou obětavost," velebil šťastný Bříza spoluhráče.

Druhým sparťanským hrdinou byl autor vítězné branky Ondřej Kratěna. "Musel jsem to dát, Chabada mě skvěle našel. Hlavní zásluha na našem vítězství ovšem patří Petrovi Břízovi. Zlín byl asi častěji v našem obranném pásmu, ale Petr chytal skvěle. Měli jsme i trochu štěstí, ale to k hokeji patří," říkal spokojeně.

Ódy na Břízu pěl i asistent trenéra Pražanů Marian Jelínek. "Připomínal mi dřevěného panáka při střeleckých soutěžích, v němž jsou jen dvě malé díry o velikosti puku a je takřka nemožné je trefit," použil přirovnání.

Barinka šance nevyužil

Zlíňané potřetí v řadě prohráli o branku, tentokrát se jim před natěšenými fanoušky nepovedlo dokonce vstřelit ani jeden gól. Nejblíž k němu byl slovenský forvard Peter Barinka, který mohl ještě za stavu 0:0 dvakrát otevřít skóre. "Zejména druhá šance byla tutová, ale vyřešil jsem ji špatně. Však mi trenér Bokroš hned na střídačce vyčinil. Moc mě to mrzí. Herně jsme nebyli horší, ale Sparty se drželo štěstíčko," litoval smolného duelu.

Zlíňané ovšem ještě zbraně neskládají. "V Praze už přece dát gól musíme, byť Bříza chytá famózně. Dokud jsme neprohráli počtvrté, nic není ztraceno. Uděláme všechno pro to, aby k nám Sparta musela přijet v sobotu ještě jednou k sedmému utkání," sliboval obránce Hamé Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: