Hlavní obsah

Sparta po Paterově vyhazovu prohrála s lídrem. Kometa zhasla, Kladno vyfasovalo krutý debakl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lídr hokejové extraligy z Pardubic vyhrál nedělní šlágr 19. kola na ledě Sparty 3:2 a odskočil v tabulce druhým Vítkovicím na rozdíl šesti bodů. Spartě, která je v tabulce předposlední, nepomohlo zlomit sérii neúspěchů ani sobotní odvolání kouče Pavla Patery. Za Spartou je o dva body zpět už jen Kladno. Rytíři totiž vyfasovali v Třinci krutý debakl 0:8. Olomouc díky výhře 3:1 nad Českými Budějovicemi poskočila na třetí příčku, z níž sesadila Brno. Kometu smetl na svém ledě Hradec Králové 5:1. Litvínov v podkrušnohorském derby porazil Karlovy Vary 5:3 a předposlední Spartu přeskočil díky lepšímu skóre. Plzeň doma podlehla Liberci 3:4 v prodloužení.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Sparty Jakub Kovář inkasuje gól po střele Jana Košťálka z Pardubic (není na snímku). Přihlížejí zleva Adam Polášek a David Němeček ze Sparty a Lukáš Radil z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Sparta po páteční porážce ve Vítkovicích vyhodila trenérské duo Pavel Patera, Partik Martinec a proti lídrovi extraligy se provizorně postavily na střídačku klubové legendy Petr Ton, Jaroslav Hlinka a František Ptáček. Přestože Pražané dokázali na svém ledě díky bývalým reprezentantům Vladimíru Sobotkovi a Romanu Horákovi otočit z 0:1 na 2:1, z výhry se nakonec radovali hosté, kteří prodloužili vítěznou sérii na devět zápasů. Sparta si naopak připsala pátou porážku za sebou.

Spadla tak na předposlední pozici. Za ní už je jen trápící se Kladno. Na něm si po dvou domácích nezdarech smlsnul Třinec. Na demolici Rytířů se podílel hattrickem Libor Hudáček. Tři body zaznamenali také Aron Chmielewski (1+2) a Andrej Nestrašil (0+3). Oceláři slaví nejvyšší výhru v sezoně, Kladno popáté v ročníku neskórovalo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z vítězství 8:0 nad Kladnem.

Umožnilo tak vymanit se z poslední příčky Litvínovu, který táhl za výhrou nad Karlovými Vary dvěma góly Andrej Kudrna. Chemici porazili Západočechy i podruhé v sezoně a pokračují tak ve vydařené sérii pod novým trenérem Karlem Mlejnkem. Z posledních pěti duelů dokázali vytěžit dvanáct bodů. Energie prohrála počtvrté za sebou.

Na třetí místo poskočila Olomouc, která vyhrála čtvrtý z posledních pěti zápasů a potvrzuje, že patří k největším překvapením sezony. Motor se na Hané prosadil střelecky jen jednou zásluhou 40letého veterána Tomáše Čachotského a prodloužil sérii venkovních porážek už na devět zápasů.

Olomouc odsunula z třetí pozice Brno, protože Kometa po sérii sedmi výher tvrdě narazila v Hradci Králové. Mountfield i zásluhou dvou gólů Aleše Jergla slavil vysokou výhru a posun na šestou příčku.

Z ní se propadla o dvě místa níž Plzeň. Indiáni totiž na rozdíl od pátečního derby tentokrát v prodloužení prohráli. S Libercem sice dvakrát srovnali nepříznivý stav, v prodloužení už ale po 22 sekundách rozhodl Tomáš Filippi.

19. kolo hokejové Tipsport Extraligy
Třinec - Kladno 8:0
Branky: 6. Kurovský, 18., 34., 38.  Hudáček, 30. Růžička, 39. Čukste, 53. Chmielewski, 54. Daňo
Litvínov - Karlovy Vary 5:3
Branky: 18. Jaks, 29., 58. Kudrna, 52. Zeman, 60. Straka - 20. Koblasa, 53. Plutnar, 60. Beráněk
Hradec Králové - Brno 5:1
Branky: 2. Lev, 36., 59. Jergl, 43. Okuliar, 49. Lalancette - 47. Flek
Plzeň - Liberec 3:4 v prodloužení
Branky: 7. Rekonen, 17. Blomstrand, 48. Holešínský - 5., 37.  Ordoš, 35. Balinskis, 61. Filippi
Olomouc - České Budějovice 3:1
Branky: 5. Bambula, 39. Knotek, 59. Kunc - 34. Čachotský
Sparta - Pardubice 2:3
Branky: 16. Sobotka, 31. Horák - 13.Paulovič, 49.  Košťálek, 40. Říčka

Reklama