Hlavní obsah

Kladenská ostuda vrcholí! Vary předvedly uragán. Kohoutí noční můra v Třinci. Sparta i Pardubice slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla na programu kompletní porci 44. kola. Jasnou výhru slaví Třinec, který deklasoval Olomouc 6:1. Tři body za výhru 2:1 si odváží z Českých Budějovic Kometa, slaví i Karlovy Vary, které si poradily s Mladou Boleslaví 4:1. Pozici lídra potvrdily výhrou nad Vítkovicemi 5:3 Pardubice. V divoké přestřelce upěl Hradec, který veze dva body z Litvínova za výhru 6:5. Sedmnáctou porážku v řadě si po debaklu 2:7 s Libercem připsalo Kladno. V posledním středečním utkání porazila Sparta na domácím ledě Plzeň 4:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Liberec 2:7 (58. Filippi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

V jednoznačnou záležitost proměnili hokejisté Třince duel s Olomoucí. V první třetině se Hanáci ještě drželi, když Sedláčka překonal jen Kurovský, prostřední část se však proměnila v kohoutí noční můru. Smith, znovu Kurovský, Daňo a dvakrát Voženílek se postarali o to, že po dvou třetinách byl stav pro Olomouc hodně tristní - 0:6. Čisté konto zkazil Kacetlovi v závěrečné části Navrátil, na jasném vítězství obhájců titulu to však nemohlo nic změnit.

44. kolo: Třinec - Olomouc

Kometa uspěla v Budějovicích

Po bezbrankové první třetině se jako první dostali ke slovu hosté, když v polovině utkání poslal Kometu do vedení Gazda. Už o 49. sekund později rozesmutnil Hrachovinu podruhé Zaťovič a hosté vedli o dvě branky. Motor se z rychlých úderů vzpamatoval 43 sekund před koncem prostřední části, kdy na jednobrankový rozdíl snížil Kubík. Více branek na jihu Čech už nepadlo, tři body za výhru 2:1 si tak odvezla Kometa.

44. České Budějovice - Kometa Brno

Bleskový úvod Energie

Běžela pátá minuta utkání a duel mezi Karlovými Vary a Mladou Boleslaví byl prakticky rozhodnutý. Energie totiž poprvé udeřila už po devíti sekundách díky Bartejsovi, další branky přidali Jiskra a Kružík. Hostujícího gólmana Růžičku vysvobodil v brance Hora, ani on však neudržel čisté konto dlouho. V 11. minutě ho překonal Havlín a Vary vedly už o čtyři góly. Tím střelecká show na západu Čech na dlouhou dobu skončila. Domácímu Frodlovi zkazil čisté konto čtyři minuty před koncem Jánošík, Vary si však pohodlné vítězství 4:1 pohlídaly.

44. kolo: Karlovy Vary - Mladá Boleslav

Pardubice nezaváhaly

Domácí Pardubice vlétly do duelu s Vítkovicemi ve velkém stylu a už po 82 sekundách je poslal do vedení Košťálek. Dvoubrankový náskok po první třetině zajistil Dynamu Musil a když po 12 sekundách třetí části zvýšili Zohorna a Švec na čtyřbrankový rozdíl, zdálo se být o výsledku utkání rozhodnuto.

Nic na tom nezměnila ani premiérová vítkovická Barinkova branka, vzápětí totiž vrátil Pardubicím bezpečný náskok Musil. Ani za stavu 5:1 se však Ridera nevzdala. Bukarts a Claireaux ještě do konce prostřední části snížili na dvoubrankový rozdíl. Na více však již hosté nedosáhli, Pardubice si tak připsaly tři body za výhru 5:3.

44. kolo: Pardubice - Vítkovice

Divoká přestřelka pro Hradec

Litvínov vstoupil do zápasu proti Hradci lépe, když ho v 15. minutě poslal do vedení v přesilovce Jaks. Hosté stihli do konce úvodní části díky Blainově trefě vyrovnat, což byla předvěst pro domácí děsivých sedmi úvodních minut druhé třetiny. Čtyři branky si rovným dílem rozdělili Jasper a Okuliar a hosté rázem vedli 5:1. Otřesené domácí vrátil aspoň částečně do hry Ondřej Kaše, který opět využil přesilovou hru a po dvou třetinách tak vedl Mountfield o tři góly.

Do třetí třetiny vlétl probuzený Litvínov v obrovském tempu. Dvakrát Hlava a jednou Kirk se postarali o to, že po třetí siréně svítilo na světelné tabuli divoké skóre 5:5. O bodu navíc pro hosty tak rozhodlo prodloužení, v 63. minutě se podruhé prosadil Blain a Hradec si tak odvezl dva body za výhru 6:5.

44. kolo: Litvínov - Hradec Králové

Chlapík srazil Plzeň Hattrickem

V jednoznačnou záležitost proměnili hokejisté Sparty první třetinu v duelu proti Plzni. Mikliš a dvakrát Chlapík postavili před hosty těžký úkol v podobě tříbrankového manka. Indiáni svou odpověď vměstnali do 143 sekund druhé třetiny, kdy se prosadili Lev a Pour a favorit rázem vedl jen o gól. Středeční večer však patřil Chlapíkovi, který v 38. minutě uzavřel hattrick a vrátil Pražanům dvoubrankový náskok. Více branek už v zápase nepadlo, Sparta tak porazila Plzeň 4:2.

44. kolo: Sparta - Plzeň

Filippi zničil Kladno

Děsivou sérii 16 proher v řadě hodlalo Kladno zlomit proti Liberci, ale zápas nezačalo dobře. Hosty poslal do vedení v polovině první třetiny z přesilovky Filippi. A Tygři trestali v početní výhodě i v 23, když na dvoubrankový rozdíl zvýšil Rychlovský. Naději vrátil Rytířům o čtyři minutě později Jarůšek, ale ta trvala jen dvě a půl minuty. Dvoubrankový náskok vrátil hostům svůj druhou brankou večera Filippi.

Definitivní úder pro domácí přišel 17 sekund před koncem prostřední části, po přesilovkové Melanconově trefě vedli Tygři už 4:1. Naprostý kolaps Středočechů dokreslila třetí třetina. Filippi přidal do rozklížené obrany další dvě trefy, jednu si připsal Melancon , za domácí jen snižoval Jarůšek. Liberec si tak odvezl pohodovou výhru 7:2, Kladno si připsalo sedmnáctou porážku v řadě.

44. kolo: Kladno - Liberec

44. kolo hokejové extraligy
Třinec - Olomouc 6:1, VIDEA ZE ZÁPASU
Branky: 16. Kurovský, 21. Smith, 21. Kurovský, 32. Daňo, 38. a 40. Voženílek - 43. Navrátil
České Budějovice - Brno 1:2, VIDEA ZE ZÁPASU
Branky: 40. Kubík - 31. Gazda, 32. Zaťovič
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:1, VIDEA ZE ZÁPASU
Branky: 1. Bartejs, 4. Jiskra, 5. Kružík, 11. Havlín - 57. Jánošík
Litvínov - Hradec Králové 5:6, po prodl., VIDEA ZE ZÁPASU
Branky: 15. Jaks, 32. O. Kaše, 42. a 56. Hlava, 46. Kirk - 19. a 63. Blain, 24. a 27. Jasper, 25. a 26. Okuliar, 63.
Kladno - Liberec 2:7, VIDEA ZE ZÁPASU
Branky: 28. Jarůšek, 57. Smoleňák - 10., 29., 52., 58. Filippi, 23. Rychlovský, 40. a 59. Melancon, 49. Melancon
Pardubice - Vítkovice 5:3, VIDEA ZE ZÁPASU
Branky: 2. Košťálek, 6. Musil, 21. Zohorna, 24. Švec, 26. Musil - 25. Barinka, 29. Bukarts, 30. Claireaux,
Sparta - Plzeň 4:2, hraje se 3. třetina, VIDEA ZE ZÁPASU
Branky: 10. Mikliš, 12., 15. a 39. Chlapík - 25. Lev, 26. Pour

Reklama