Hlavní obsah

Sparta prodloužila smlouvy s Buchtelem a třemi mladíky

Hokejová Sparta si pojistila služby útočníků Jana Buchteleho, Jakuba Konečného, Patrika Prymuly a brankáře Oldřicha Cichoně. Buchtele a Konečný se upsali klubu na další dvě sezony, Prymula s Cichoněm uzavřeli shodně roční kontrakt s opcí na další ročník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Jan Buchtele.

Článek

Jednatřicetiletý Buchtele si v této sezoně připsal v 35 zápasech 15 bodů za šest branek a devět asistencí, potom jej vyřadilo zranění. Do Sparty přišel v roce 2013 z Pardubic. V ročníku 2016/17 působil v Jekatěrinburgu a o sezonu později také v KHL ve Slovanu Bratislava, ale v obou případech sezonu dohrál v dresu Sparty, kam se pak vrátil nastálo. V extralize má na kontě 597 zápasů a 293 bodů za 159 branek a 134 asistencí. V letech 2010 a 2012 získal titul s Pardubicemi.

"Honzu Buchteleho jsme postavili do nové role a splnil ji z našeho pohledu stoprocentně. Nikdy jsme s ním neměli problém, víme, že je skvělý svou povahou i pracovitostí. Na oslabení i další situace, kam jsme ho začali stavět, je vynikající. Vše nám zapadlo dohromady a počítáme s ním do dalších sezon," řekl klubovému webu sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

"Pojistili jsme si i tři nadějné mladíky. Ve všech vidíme velký potenciál být stabilní součástí A-týmu Sparty," doplnil Ton.

Jednadvacetiletý Konečný v této sezoně v extralize debutoval a sehrál 28 zápasů, v nichž si připsal sedm bodů za čtyři góly a tři přihrávky. Odchovanec Komety Brno, jehož předloni draftovalo v NHL v sedmém kole na 216. místě Buffalo, hrál také v první lize za Litoměřice a teď nastupuje v Sokolově.

Dvacetiletý Prymula se dočkal debutu v nejvyšší soutěži už v minulé sezoně v jednom utkání. Celkem má na kontě v extralize 38 utkání a šest bodů za gól a pět asistencí. Nastoupil i za Sokolov. Tam chytá stejně starý Cichoň, který zatím v extralize dostal příležitost ve třech duelech. Celkem v nich odchytal odchovanec pražské Kobry 79 minut, má průměr 2,28 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,18 procenta.

Reklama