Hlavní obsah

Sparta reaguje na přetlak, Jágrovi půjčuje gólmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po podpisu smlouvy s Jakubem Kovářem a angažováním Josefa Kořenáře vznikl v brankovišti hokejové Sparty přetlak, který se pražský klub rozhodl vyřešit uvolněním Adama Brízgaly. Čtyřiadvacetiletý gólman, který se do Sparty vrátil na konci května, bude v příští sezoně hostovat v extraligovém Kladně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Brízgala bude znovu oblékat dres Kladna.

Článek

„Adam Brízgala zůstává naším hráčem, rozhodli jsme se ho uvolnit na hostování do Kladna, kde dostane dostatek příležitostí a nabere další zkušenosti, které později může zúročit v našem dresu," uvedl sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Odchovanec Sparty nejde do neznámého prostředí. Kladenský dres oblékal už tři sezony, naposledy v té předminulé.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rytíři Kladno (@rytirikladno)

„Jsem rád, že budu působit v extralize a v týmu, kde to dobře znám. Kladno o mě mělo velký zájem, za což jsem byl moc rád. Vracím se s tím, že přicházím v pozici dvojky," neskrývá Brízgala, že gólmanem číslo jedna bude Kanaďan Landon Bow.

„Věřím ale, že nějaké zápasy odchytám a bude velmi záležet na tom, jak se mi povedou, abych se popral o šanci chytat dál. Bude to také jiné, protože budu s týmem celou sezonu. Tenkrát (v sezoně 2019/20) jsem byl u Rytířů střídavě z Ústí, teď jsem ale dostal šanci větší a chci ji využít," pokračuje Brízgala," jenž poslední ročník strávil v prvoligové Porubě.

Pro příští sezonu je teprve pátým hráčem na soupisce Rytířů. Kromě něj a již zmíněného Bowa na ní figurují ještě obránce Dotchin a útočníci O. Bláha a Zikmund. Hrající majitel Kladna Jaromír Jágr by měl většinu kádru představit na tiskové konferenci zhruba v polovině července.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín