Hlavní obsah

Sparťan Koreis nutí tělo, aby přivyklo zátěži

PRAHA

Při léčbě zranění obratle z jarního play-off musel být sparťanský hokejista Jakub Koreis trpělivý. Vynechal celou letní suchou přípravu, i na led šel později a teď dohání manko.

Článek

„Krunýř jsem nosil do konce června, teprve pak mohla začít rehabilitace a pořádně se hýbat mi doktoři dovolili v srpnu. Teď už mám souhlas k plné zátěži a jsem rád, že po pěti měsících mohu hrát,“ přiznává Koreis.

Nemá ale pocit, že by při návratu na led byl opatrnější. „Snažím se do toho jít bez přehnané obezřetnosti. Cítím ale, že jsem dlouho nic nedělal a vypadl ze zápřahu. Snažím se to dohnat, každý den si přidávám na kole i v posilovně,“ líčí 26letý útočník. Teď je prý nejdůležitější nutit tělo, aby přivyklo zátěži.

Gólové povzbuzení

„Občas mi dochází šťáva dřív, než by měla,“ pokračuje Koreis, jenž stihl i poslední dvě utkání Sparty v European Trophy, k výhře nad Mannheimem dokonce přispěl gólem. „Bylo to povzbuzení. Nechci ten gól přeceňovat, určitě ale neuškodil,“ směje se.

Letní možnost konfrontace s evropskými kluby může být podle Koreise pro Spartu přínosná. „Utkání se hrála s maximálním nasazením a ve vysokém tempu. Postup do Salcburku sice těsně unikl, ale mužstvo ukázalo, že má sílu,“ říká důrazný útočník s vírou, že pozdějším nástupem do přípravy není ohroženo jeho místo v sestavě.

„Moje forma zatím rozhodně není ideální, ale trenéři vědí, co mohou čekat a navíc mám od nich individuální plán přípravy.“

Reklama

Související témata: