Hlavní obsah

Liberec - Sparta 0:5Stav série 3:1Sparťané odvrátili první mečbol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Dvořáček 0 : 1
9. Horák 0 : 2
17. Košťálek 0 : 3
44. Rousek 0 : 4
55. Řepík 0 : 5
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Sparty odvrátili v semifinále play off extraligy první mečbol Liberce. Čtvrtý zápas na ledě Bílých Tygrů vyhráli Pražané 5:0 a v sérii snížili na 1:3. Hosté po třech předchozích porážkách uspěli zejména díky první třetině, kterou ovládli 3:0. První čisté konto v letošních vyřazovacích bojích vychytal Matěj Machovský. Série bude pokračovat v neděli na ledě Sparty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Miroslav Forman ze Sparty a Jan Šír z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Sparťanům se povedl nástup a už ve čtvrté minutě byli blízko vedení. Po ráně Košťálka vyrazil Kváča kotouč do vzduchu za svá záda a ten se odrazil od horní tyčky na vrchní síť branky. Hosté pak sice nevyužili přesilovku po vyloučení Birnera, ale v deváté minutě zavěsil parádně pod horní tyč Dvořáček.

Uběhlo navíc jen 32 sekund, Severočeši chybovali ve vlastním obranném pásmu, Rousek předložil puk před prázdnou branku Horákovi a ten nemohl zaváhat. Přesilovku si pak zahráli i domácí, Birnera ale vychytal Machovský. V polovině 17. minuty přidal třetí gól Košťálek, který propálil Kváču parádní ranou z kruhu bez přípravy.

V úvodu druhého dějství neproměnili šance Musil a Tomášek, Spartě se nepovedlo ani přečíslení tři na dva, Kváča pak vychytal Řepíka. Strážce domácí branky se zaskvěl i při akci Dvořáčka, který jel v oslabení na něho ze strany sám ve 33. minutě.

Vzápětí měl na druhé straně velkou možnost ke snížení Gríger, ani Machovský se ale nenechal zaskočit. Liberečtí nezužitkovali ani čtyři minuty v početní výhodě po trestech Formana a Sukeľa, kteří se vystřídali na trestné lavici po jediné sekundě. V šanci pak selhal ještě Musil.

V úvodu třetí části zahrozil Vitásek, ale Machovský dál držel čisté konto. V polovině 44. minuty Rousek sebral puk Rosandičovi a sám proti Kváčovi nezaváhal. Sparta získala prakticky jistotu, že sérii vrátí do metropole k pátému zápasu. Jen o chvilku později navíc právě Rosandič fauloval Kudrnu a sudí nařídili trestné střílení. Kudrna ho ale neproměnil.

Liberečtí měli po polovině třetiny k dispozici více než minutu a půl přesilovku pět na tři. Během ní čaroval Machovský, úžasný zákrok předvedl zejména proti zakončení Najmana zblízka a nulu dokázal uhájit až do závěrečné sirény. Pět minut před koncem se naopak sparťané prosadili v početní výhodě čtyři na tři, když se trefil Řepík.

Semifinále play off hokejové Tipsport extraligy - 4. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Dvořáček (Jurčina, Tomáš Dvořák), 9. R. Horák (Rousek, Němeček), 17. Košťálek (M. Sukeľ), 44. Rousek (Němeček, Košťálek), 55. Řepík (R. Horák, Sobotka). Rozhodčí: Šír, Kika - Lederer, J. Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 3:1.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, T. Havlín, Rosandič, T. Hanousek, Kolmann, od 56. navíc Kunst - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.
Sparta: Machovský - Košťálek, Němeček, M. Jandus, Polášek, O. Němec, Tomáš Dvořák, Jurčina - Řepík, R. Horák, Rousek - M. Forman, Tomášek, Sobotka - Zikmund, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín