Hlavní obsah

Sparťanské zbrojení nekončí! Domluvila se s reprezentačním bekem a vítězem Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké letní zbrojení hokejové Sparty stále nekončí. Po útočnících Filipu Chlapíkovi s Ondřejem Najmanem a kanadském obránci Aaronu Irvingu hlásí pražský klub další příchod. Na kontraktu se domluvila s třicetiletým bekem Vojtěchem Mozíkem, který naposledy působil ve švédském Rögle.

Vojtěch Mozik je novou posilou Sparty.Video: Sparta Praha

 
Článek

Velkou roli při podpisu se Spartou sehrálo, že pražský rodák Mozík poslední tři roky přes léto v české metropoli bydlí a má v ní i rodinu. „Už mě to lákalo zpátky do Česka, hodně jsme se nacestovali. Bylo by fajn po letech cestování vydržet na jednom místě," prohlásil Mozík.

„Vojta je velice kvalitní bek, hrál spoustu let v prestižních evropských soutěžích, to hovoří za vše. Ještě více zpevní naši defenzivu," připomíná šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek, že Mozík ve své kariéře odehrál 7 zápasů v NHL za New Jersey, působil i v KHL (Podolsk, Kunlun, Vladivostok) a vyzkoušel si i švédskou nejvyšší soutěž (Färjestad, Rögle).

Foto: HC Sparta Praha / Jakub Pláteník

Vojtěch Mozík je čtvrtou letní posilou Sparty.

Účastník ZOH 2018 a 2022 se do české extraligy vrací po dlouhých osmi letech. Předtím v tuzemsku oblékal dres Mladé Boleslavi a Plzně, s níž v roce 2015 slavil mistrovský titul.

„Je to už druhý pravák, kterého do defenzivy přivádíme. Má zkušenosti z reprezentace, vyhrál extraligu i Ligu mistrů (loni s Rögle - pozn. aut.). Věřím, že bude přínosem," říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Ve Spartě bude Mozík oblékat dres s číslem 27, který v ní doteď nosil na zádech útočník Ostap Safin. „Mluvili jsme spolu o tom a nebudu to mít levné," směje se Mozík, jenž se těší na spolupráci s trenérem Hořavou, jenž bude mít ve Spartě po příchodu Pavla Grosse na starosti obránce.

Foto: HC Sparta Praha / Jakub Pláteník

Vojtěch Mozík už patří Spartě.

„Je to velká ikona českého hokeje, bývalý skvělý obránce. Mluvili jsme spolu už dříve a byl to pro mě jeden z důležitých argumentů, proč si vybrat právě Spartu," připouští Mozík a sní o tom, že na konci sezony zvedne mistrovský pohár, na který Sparta čeká od roku 2007.

„To by určitě bylo krásné. Uděláme všechno pro to, aby se to povedlo. Jak už říkal hlavní trenér, kvalitních týmů je v extralize spousta a bude to velice těžké. Na Spartě je ale kádr vždy kvalitní a budeme útočit na nejvyšší cíle," uzavírá.

Ve Spartě naopak končí jiný obránce Stefan Warg. 33letý urostlý rodák ze švédského Örebro, který do pražského klubu zamířil poslední lednový den z finského KooKoo, odehrál za Spartu i vinou zranění jen jeden zápas v základní části a čtyři v prohraném čtvrtfinále s Třincem.

Reklama

Související témata: