Hlavní obsah

Sparťanský propadák! Dokud nezačneme bránit, vyhrávat nebudeme, zlobil se Sobotka

Hokejisté Sparty smazali v zápase proti Třinci třígólové manko, nakonec však i potřetí v sezoně s Oceláři prohráli. Útočník Vladimír Sobotka se v utkání dvakrát střelecky prosadil, ke spokojenosti měl ale daleko. Pokud Pražané nezlepší defenzivní činnost, nemají podle něj v sezoně šanci na úspěch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

"Stáhneme výsledek a pak dostaneme zase zbytečný gól. Nedokážu si to vysvětlit. Přijde mi, že nebráníme, že si všichni chtějí dát gól. Takhle zápasy prostě neuhrajeme," řekl Sobotka novinářům po porážce 5:8.

Sparta prohrála v extralize potřetí za sebou a pokračuje v nevyrovnaných výkonech. "Pořád si to opakujeme. Musíme hrát více do obrany. Dostáváme strašně moc gólů. Sice branky dáme, ale moc jich dostaneme. Pokud si to každý nepřebere sám v hlavě, tak nebudeme vyhrávat," podotkl čtyřiatřicetiletý útočník.

Pražané mají problém s početnou marodkou, mimo hru je zejména řada obránců základního kádru, podle Sobotky se na to ale tým nemůže vymlouvat. "Oslabení to je, jsou to čtyři kluci ze základní sestavy, ale takový je hokej. Zranění k tomu patří. Další, kteří tady jsou, se s tím musí vyrovnat a podat na ledě stoprocentní výkon," řekl Sobotka.

Sparta se dnes s extraligou v roce 2021 rozloučila , v sobotu odcestuje do Davosu na Spenglerův pohár. "Musíme se zlepšit, dát hlavu nahoru a bojovat. V Lize mistrů jsme hráli dobře a nevím, proč je takový problém to přenést do extraligy. Tam hrajeme výborně, bráníme, útočíme, vše funguje. Pak se hraje liga a my hrajeme něco jiného," konstatoval Sobotka. "Řešíme to v kabině, ale na ledě je to něco jiného. Doufám, že na Spenglerově poháru navážeme na Ligu mistrů," přál si reprezentační útočník.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice