Hlavní obsah

Spartě stačil na Hané jeden gól. Nic jsem nevymýšlel, vypálil a vyšlo to, radoval se Tomášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté pražské Sparty ve 29. kole extraligy zdolali ve třetím vzájemném zápase poprvé v sezoně Olomouc, když na Hané zvítězili 1:0. Bodovali tak naplno podeváté z deseti duelů a Kohoutům zároveň po šesti utkáních ukončili domácí vítěznou šňůru. O zisku tří bodů rozhodl už v 8. minutě gólem z přesilovky útočník David Tomášek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Michal Řepík, Erik Thorell a David Tomášek se radují z branky

Článek

Hanáci paradoxně byli nejnebezpečnější v prvním dějství, ale vedli jste po něm vy?

Těsné vedení jsme udrželi jen díky gólmanovi Kovářovi, a štěstí. Bylo to strašně důležité. Třetina se nám totiž vůbec nepovedla. Byli jsme rozlítaní, mimo systém, klasicky po pauze. Darovali jsme jim spoustu šancí. V kabině jsme si pak o přestávce k tomu něco řekli a další dvě třetiny už to bylo jiné, podstatně lepší.

Co konkrétně jste změnili?

Střelecké příležitosti soupeř měl proto, že jsme často ztráceli puky. Chtěli jsme něco vymýšlet, ale nevycházelo nám to. Proto jsme zjednodušili hru, a to nám umožnilo vyhrát.

Jak jste viděl vaši vítěznou trefu?

Před zápasem jsme se bavili o tom, že při přesilovkách musíme víc střílet. Puk se od někoho ke mně odrazil. Nic jsem nevymýšlel, což bylo dobře, vypálil jsem z první a propadlo to tam.

Připravovali jste se na Olomouc poté, co jste první dva duely s ní prohráli, speciálně?

Ne. Věděli jsme však, kde jsou v tabulce, kde jsme my. Při těch prohrách to byly z naší strany špatné výkony, takže jsme pochopitelně chtěli nastoupit jinak a zápas urvat. Bylo to těžké, hrají výborně, právem jsou nahoře, a tak jsme rádi, že jsme to zvládli.

Jaké to pro vás bylo na konci, když jste dvakrát seděl na trestné lavici?

Nervy, samozřejmě. V prvním případě jsem něco hasil, ve druhé jsem zase blbě vystoupil. Zrekapituluji si to, vím, že takové fauly nemůžu dělat. Kluci to naštěstí výborně ubránili, stejně jako pak v samém závěru, kdy domácí sáhli ke hře bez brankáře.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Olomouce hostili ve 29. kole Tipsport extraligy Spartu

Jeden gól na zápas je málo. Vám ovšem už poněkolikáté přinesl tři body. To je asi příjemné zjištění?

Dříve, když jsme byli v tabulce první, druzí, jsme góly stříleli mnohdy z ničeho. Hráli jsme jinak, byla pohoda. Teď však potřebujeme každý bod, a tak musíme především poctivě makat. Na to, jakým rozdílem vyhrajete, se pak už nikdo neptá. Je to zkrátka teď v naší hře velký posun. Neměli jsme to dříve. Tohle jsou přesně výsledky play-off, co tým stmelují.

Jak jste přepnul z reprezentace?

Měli jsme dlouhé přelety, náročný program. Snažil jsem se zregenerovat, dobře najíst, vyspat. Jsem rád, že jsme vyhráli, to pak tělo bolí méně. Bylo to tedy docela v pohodě. Snažil jsem se hrát chytře, ušetřit nějaké síly. Trochu to ale přece jen znát bylo. Možná to však měl snadnější, než kluci, kteří šli na led po týdenní herní pauze.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice