Hlavní obsah

Speciální mistrovský spoj opět vyjel. Třinec slavil v otevřeném autobuse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tahle autobusová linka už by se v Třinci klidně mohla stát pravidelnou. Kromě covidové sezony 2019/2020 vyjela od třinecké Werk Arény každý rok už pětkrát za sebou. Její pasažéři ale nejsou jen tak obyčejní. Jedná se o extraligové šampiony, kteří pevnou ocelářskou rukou vládnou českému hokeji už od roku 2019.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, Oceláři převzali Masarykův pohárVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek
Fotogalerie

Oceláři, kteří ve finále play off porazili vítěze základní části Pardubice (4:3 na zápasy) znovu navštívili Třinecké železárny, které jsou hlavním partnerem nejvýchodnějšího hokejového klubu v extralize, nemocnici v Podlesí i radnici, kde je kromě fanoušků vítala i primátorka města Věra Palkovská. Jízdu zakončili u obchodního domu tradiční autogramiádou. „Tradice se musí dodržovat a tuhle Oceláři dodržují tuze rádi,“ řekl mluvčí klubu Ondřej Kuchař.

Do ulic nejvýchodnějšího města na extraligové mapě vyjeli ve speciálním otevřeném autobuse se stahovací střechou, na jehož palubě ani tento rok nechyběly pípy s pivem. Za jeho volantem seděl Viliam Donth z Bratislavy. „Je to nádherný zážitek poznat ty kluky, vidět je z blízka. Hráči přijdou, poplácají mě, s trenérem (Zdeňkem Motákem) jsme si povídali. Jsou to normální lidé, kteří mají ale to velké štěstí, že mohou popáté oslavovat titul. A to je neskutečné,“ usmíval se.

Finále play off: 7. zápas Pardubice - Třinec

Mistry veze podruhé. „Jeli jsme i loni, a když Třinec letos otočil sérii se Spartou, tak nás zase oslovili, zda jsme ochotni být ve střehu a přijít, kdyby to vyšlo. Já jsem z Bratislavy, druhý řidič je z Plzně a autobus přijel z Prahy. Jezdíval dříve v Bratislavě, teď jezdí ale v Praze,“ popisoval Donth.

Podél trasy oslavné jízdy i v železárnách je čekaly stovky a v cíli u obchodního centra možná i tisícovky příznivců, kteří děkovali za neuvěřitelnou hokejovou zábavu v posledních týdnech.

„Když končilo utkání se Spartou, ve kterém kluci prohrávali 0:1, jen jsme koukali a bylo nám to strašně líto. Ale pak dal Voženílek ten gól (v šestém utkání semifinále vyrovnával 0,2 sekundy před koncem na 1:1 a Třinec následně utkání vyhrál v prodloužení gólem Ciencialy - pozn. aut.) a já v tu chvíli věděl, že to zase vyhrajeme,“ smál se 56letý fanoušek Jarek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, domácí Voženílek v poslední sekundě základní hrací doby vyrovnalVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Třinecké oslavy jízdou po městě oficiálně vrcholí. Historicky šestý třinecký titul hokejisté oslavili se stejnou vervou, s jakou zvládli tři sedmizápasové série play off. „Zažívám to premiérově a je to super. Už to ráno, kdy jsme přijeli z Pardubic, nás u haly fandové vítali, bylo to hektické, hodně veselé. A přestože jsme byli unavení, tak jsme se od té chvíle ještě nezastavili. Zatím ale přežíváme ve zdraví všichni,“ smál se obránce Adam Polášek, který po této sezoně v Třinci končí.

V novém ročníku extraligy bude hájit barvy Karlových Varů. „Věděl jsem, že odejdu už déle a teď, když jsme vyhráli titul, tak mě to samozřejmě trochu mrzí. Ale život jde dál, musím se s tím nějak vypořádat,“ řekl Polášek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, vítězná branka a radost TřinceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Naopak minimálně ještě jednu další sezonu přidá v třineckém dresu útočník Martin Růžička, který vinou zdravotních potíží přispěl v play off k obhajobě jediným gólem v šestém zápase finále.

„Přece nebudu po tomhle končit. Dám si zdraví dohromady a pojedu dál. Titul je droga, už to zaznělo. Kdo to okusí, chce ho znovu. Stejně jako tohle. Pořád mě ty oslavy baví. Pokaždé to je takové krásné zakončení úspěšné sezony. Pecka,“ ukázal 38letý útočník směrem k třineckým příznivcům.

V jejich obležení byl po celý den i trenér mistrů Zdeněk Moták. „Je to fajn. Jsem opravdu překvapený, že když jdu městem, tak že mě lidé poznávají. Pozdraví, pogratulují, podají ruku, je to opravdu příjemné,“ pousmál se Moták, jenž Oceláře dovedl ke dvěma posledním titulům.

Oficiální část oslav pátého mistrovského titulu v řadě skončila autogramiádou mistrů u obchodního centra v Třinci. Popáté je zažívá obránce Marian Adámek. „Pořád je to neskutečná věc. Dojde nám to všem až s postupem času. Ne za rok, za dva, ale třeba až za deset let, co se tady vlastně dokázalo,“ řekl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články