Hlavní obsah

Spoluhráči mě moc hezky přivítali. Cítil jsem se jako doma, tvrdí Bukarts po debutu za Spartu

Praha

V O2 areně se stal ostře sledovaným objektem. Útočník Roberts Bukarts si odbyl premiéru v dresu Sparty, po níž ale radostí nejásal. V extraligové bitvě proti Liberci si zahrál více než sedmnáct minut, třikrát vypálil na Romana Willa a v závěru druhé třetiny málem skóroval. Pražané však nakonec prohráli 1:2 a nová ofenzívní posila byla na ledě u obou inkasovaných gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty Roberts Bukarts během utkání s Libercem.

Článek

Zvlášť druhý a rozhodující úder Tygrů necelé čtyři minuty před koncem ho hodně bolel stejně jako všechny sparťany, kteří si připsali devátý nezdar z minulých jedenácti domácích utkání. „Je to nepříjemné, ale takový je prostě hokej. Čeká nás ještě čtrnáct zápasů. Musíme jít krůček po krůčku a v úterý vyhrát v Hradci," burcuje osmadvacetiletý hokejista.

Lotyšského křídelníka získala Sparta ve čtvrtek z Třince výměnou za kapitána Petra Vránu. Od kreativního hráče si slibuje, že zlepší produktivitu mužstva. „Spoluhráči mě moc hezky přivítali, takže jsem se okamžitě cítil jako doma," usmívá se Bukarts.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radan Lenc z Liberce dává vítězný gól. Sparťané Jan Piskáček (vlevo), Erik De La Rose a brankář Matěj Machovský mu nedokázali zabránit.

V předešlých sezonách patřil k velkým tahounům Zlína, z něhož v létě přestoupil do Třince. Ve slezském městě se mu ale nedařilo podle představ. Ve 33 zápasech nasbíral jen 5 gólů a 14 asistencí. Teď věří, že ztracenou pohodu najde ve Spartě, která při zranění Říčky nutně potřebovala praváka.

„Chtěl jsem hlavně více času na ledě, což se mi teď splnilo," vykládá šikovný křídelník. V neděli nastoupil v elitní formaci s Formanem a Pechem. Spolupráce jim celkem klapala. „Hrálo se nám dobře, i když máme za sebou teprve dva společné tréninky," říká Bukarts, jenž si užil skvělou atmosféru v libeňské aréně, do níž zavítalo přes deset tisíc diváků. „Hala je neuvěřitelná, fanoušci byli neskuteční. Jsem opravdu šťastný, že tady můžu hrát," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články