Hlavní obsah

Strach o kapitána po drsném faulu. Takhle kamaráda vidět nechcete, ví Piskáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tyhle obrázky zpočátku až nepříjemně připomínaly měsíc starý moment, kdy na plzeňském ledě po Houdkově ataku bezvládně ležel útočník Tim Söderlund. Ve třetím duelu předkola play off extraligy proti Litvínovu si na Jana Schleisse vyšlápl hostující obránce Janis Jaks, který trefil plzeňského kapitána do hlavy a domácí útočník také zůstával nehybně ležet.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Litvínov, faul Jakse na SchleisseVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Devětadvacetiletý útočník se však naštěstí po chvilce zvedl, a ačkoliv značně otřesen, zamířil po svých do kabin a měl by být v pořádku. „Ale byla to hodně nepříjemná situace. Je to kamarád, ale nikoho nechcete vidět se takhle zranit a ležet bezvládně na zemi. Už se nám to letos jednou stalo…,“ vzpomněl si Jan Piskáček i na druhý zmiňovaný moment.

Schleiss už do utkání nezasáhl a sezona pro něj skončila. Ne však kvůli zranění, ale kvůli tomu, že Plzeň prohrála i třetí utkání série, tentokrát 1:2 v prodloužení. Západočeši přitom chvilku před třetí sirénou dostali po pětiminutovém vyloučení Jakse obrovskou šanci rozhodnout. „Zase jsme přesilovku nesehráli dobře. Trápili jsme se v nich ale celou sezonu. Asi nám chyběl nějaký rozdílový hráč. Bylo to hrozně upracované, chyběla nám lehkost,“ mínil trenér Petr Kořínek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Naopak Verva následně početní výhodu proměnila a Ondřej Jurčík je poslal do čtvrtfinále. Kloučkovi propadl puk pod betonem a pomalu se došoural do sítě. „Bolí to. Hlavou jen probleskne, že je prostě konec,“ litoval Piskáček. „Pořád jsme věřili, že vyhrajeme dva domácí zápasy, a ještě převážíme misky vah na naši stranu. Ale takový je hokejový život. Všechny nás to mrzí,“ pokračoval.

Indiáni byli v prvním i třetím utkání vyrovnaným soupeřem, ale zradila je efektivita. „Těžko se to hodnotí, je to konec série. Litvínov byl v určitých fázích zápasů šikovnější a asi zaslouženě postoupil,“ mínil kouč Kořínek.

Oslavy litvínovských hokejistů po postupu do čtvrtfinále play offVideo: Matěj Vybíral, Sport.cz

Škodovka se oproti době předcovidové, kdy získala tři bronzy za čtyři roky, z extraligové špičky propadla výrazně do podpalubí. Čtyřikrát v řadě vypadla v předkole, podruhé v řadě končí až na dvanácté příčce. „Nemůžeme to hodnotit kladně. Představovali jsme si něco víc, přejít přes předkolo,“ podotkl Kořínek. „Na dvanácté příčce samozřejmě hrát nechceme. Úspěch to není, to víme všichni,“ souhlasil i Piskáček.

„Všichni chceme vyhrávat, každý zápas. Ale občas to bohužel nevyjde. Musíme s tím pracovat a s prominutím se nepo*rat z každé porážky, naopak se z nich poučit,“ hodnotil zkušený 34letý bek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Litvínov 1:2 pp (76. Jurčík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na nižší finanční možnosti klubu oproti jiným soupeřům si stěžovat nechtěl. „Každý tým může hrát dobrý hokej a hrát nahoře. Jasně, některé mají nadstandardní možnosti, ale není dané, že se jim bude dařit. I slabý tým může udělat úspěch,“ tvrdil Piskáček.

Ani po hořkém konci ročníku na zbytek extraligové sezony nezanevře. „Nic lepšího v televizi nejde, takže na nějaké zápasy se podívám. Ale že bych to vyhledával, to ne,“ doplnil.

Reklama