Hlavní obsah

Sudí řekli, ať do hráčů nenajíždíme. Bez důrazu to ale nejde. Je to finále, míní obránce Hájek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco druhé utkání finále nabídlo spoustu strkanic okolo branek, ve třetím půtky v pracovním prostoru gólmanů prakticky vymizely. Změna v metru nastaveném rozhodčími byla patrná a více vyhovovala Třinci. Brankář Ondřej Kacetl měl více klidu na práci, k úspěšné dorážce se Pardubice dostaly vlastně jen jednou, kdy Adam Musil snížil v 59. minutě při hře bez brankáře na konečných 4:3 pro Oceláře.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický Libor Hájek (vlevo) v souboji s třineckým Davidem Ciencialou srazil puk za brankáře Roman Willa.

Článek

Obhájci mistrovské trofeje vedou po prvním domácím zápase ve finále 2:1 na zápasy.„Rozhodčí nám před zápasem řekli, že nechtějí, abychom tam do hráčů najížděli. A protože jsme nechtěli být zbytečně vylučovaní, tak jsme si na to dávali pozor. Nevím, osobně si myslím, že bez toho to nejde. Je to finále a musíte hrát agresivně,“ nebyl nadšený obránce Dynama Libor Hájek.

Finále play off: 3. zápas Třinec - Pardubice1/15

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zároveň ale odmítl, že by tohle bylo důvodem druhé finálové porážky. „To je věc rozhodčích, jak budou které situace posuzovat. Řekli nám, že si na to máme dávat pozor, a my to respektujeme. Prostě jsme nechtěli hrát v oslabení,“ říkal 26letý obránce.

To se až na faul Tomáše Zohorny, který šel po krosčeku na Marka Daňa na trestnou, dařilo. Právě při trestu lídra druhé útočné formace Pardubic se ovšem Třinec ujal zásluhou přesné střely Libora Hudáčka podruhé vedení, které už nepustil.

„Dojeli jsme na proměňování šancí,“ mínil Hájek, pro něhož třetí utkání finálové série začalo smolně. V 11. minutě domácí Marko Daňo nahodil od pravého mantinelu puk na branku a Hájek bojující na brankovišti s Davidem Ciencialou puk nešťastně usměrnil za brankáře Romana Willa.

„Dostali jsme blbé góly, které bychom neměli připustit. Ale jinak jsme hráli dobře, na to bychom měli ve čtvrtém zápase navázat,“ poukázal Hájek na herní i značnou střeleckou převahu vítěze základní části soutěže.

„Pro diváka to byl určitě zajímavý zápas, z obou stran nahoru i dolů. Hrál se ofenzivní hokej, myslím, že je to i užším hřištěm. Musíme ještě více střílet. I já se v tom musím zlepšit. Můžu si vzít příklad z parťáka z obrany, Ondra Vála i od modré střílí parádně,“ poukázal Hájek. Čtvrté utkání finále se hraje v neděli v Třinci znovu od 17 hodin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.