Hlavní obsah

Také druhé derby v Třinci ovládly Vítkovice. Tohle vždy potěší, pousmál se Kalus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním letošním derby s Vítkovicemi třinečtí hokejisté na vlastním ledě prohráli (3:5), o to více se těšili na odvetu. A přestože do bitvy s velkým rivalem vlétli skvěle a Libor Hudáček skóroval už v 5. minutě, odplata se jim nepovedla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z prvního gólu.

Článek

Všechny další třinecké rány končily ve výstroji Aleše Stezky a jelikož i na druhé straně se prosadil jediný střelec, když ve druhé části srovnal Marek Kalus, o dvou bodech pro Ostravany za vítězství 2:1 rozhodly vyhrané nájezdy. „Porazit Třinec vždycky potěší, obzvláště na jeho ledě," culil se Kalus.

„Už je na nich vidět, že jsou na tom lépe, než když jsme tu hráli ten první zápas. I když ani tehdy to nebylo jednoduché. Ale je vidět, že se námi prostě musí počítat. A to máme ještě zraněné Muellera, kapitána Krenželoka a obránce Mikuše, který hraje v první přesilovkové pětce," radoval se autor vyrovnávací branky Kalus.

Proti Třinci skóroval podruhé v sezoně, ani to jej ale nenominovalo mezi exekutory rozhodujících nájezdů. „Od toho tam máme jiné střelce, kteří to i ukázali," pousmál se Kalus.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva James Willie Raskob z Vítkovic a Patrik Hrehorčák z Třince.

Na vítkovické straně v nich postupně uspěli Roberts Bukarts, Peter Krieger a Dominik Lakatoš, přestože Marek Mazanec před zápasem provedení jejich nájezdů poctivě studoval. „Měl jsem je načtené, ti kluci ale udělali stejně něco jiného, a ještě to provedení měli skoro dokonalé. Je to vabank a mně to dneska nevyšlo," řekl Mazanec.

Až do trestných střílení utkání podle něj nemuselo dojít. Stačilo jediné, mířit lépe. „Asi bude (Stezka) potřebovat novou vestu, protože jsme mu to všechno narvali do břicha. Ale nechci jeho výkon zlehčovat. Chytal výborně. Puky z něho nepadaly, ale musíme trefovat úplně jiná místa v bráně. Břichem to projde těžko," přemítal Mazanec.

To Stezku pobavilo. „Marek chytal taky dobře, podal skvělý výkon. Jak říká i náš trenér gólmanů (Martin Falter) když to gólman dostane na pupek, tak stojí dobře," smál se vítkovický gólman.

V nájezdech jej pokořil pouze Marko Daňo, přestože se na třinecké exekutory Stezka narozdíl od Mazance speciálně nechystal. „Někdo to má rád, já ne. Jediné, co si pamatuju je, že Růža (Martin Růžička) dělá kličku do bekhendu. Měl bych toho akorát plnou hlavu. Radši reaguji na daný moment," usmíval se.

Reklama

Související témata: