Hlavní obsah

Takhle to dál nejde. Hokejový svaz chce přehodnotit paušální limit tisícovky diváků na stadionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle to dál nejde! Paušální limit tisícovky fanoušků na sportovních akcích, který v tuzemsku platí od konce listopadu, se vedení Českému hokeji pranic nelíbí. Hokejový svaz se proto obrátil na předsedu Národní sportovní agentury Filipa Neussera, jehož požádal o spolupráci při přehodnocení opatření omezujícího účast diváků jednotným limitem.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fanoušci na tribunách během úterního utkání hokejové extraligy mezi Českými Budějovicemi a Libercem.

Článek

Zástupci Českého hokeje se se vyslovili pro vyzkoušené řešení, kdy byla účast omezena procentem z celkové kapacity stadionu. Zároveň připomněli další v úvahu připadající opatření jako sektorizaci a zdůraznili dopady paušálního limitu na příjmy klubů, finanční bilanci a kompenzace.

„S návrhy Českého hokeje a názory klubů ve středu ředitel extraligy Josef Řezníček seznámil zástupce ministerstva zdravotnictví a doporučení regulovat počty diváků podle kapacity prostor předložil v pondělí při schůzce s vedením Národní sportovní agentury (NSA) rovněž poradce generálního sekretáře Českého hokeje Milan Hnilička, který současně apeloval na navýšení počtu osob nezbytných pro organizaci utkání a přípravu kompenzačního programu pro kluby," uvádí hokejový svaz v tiskové zprávě.

Vedení Českého hokeje je v pravidelném kontaktu nejen s vedením NSA, ale i dalších institucí, přímá jednání proběhla v nedávné době mimo jiné se zástupci ministerstev zdravotnictví nebo ministerstva průmyslu a obchodu.

„Jednání jsou motivována snahou najít ve spolupráci se státem a sportovními ústředími cesty, které by umožnily pokračování profesionálního, amatérského a mládežnického hokeje i při nepříznivém vývoji epidemické situace v České republice," uzavírá tuzemská hokejová generalita.

Reklama