Hlavní obsah

Tituly jsou jak droga. Jiný cíl mít ani nemůžeme, tvrdí kouč hokejistů Komety Zábranský

Praha

Po čtvrt roce od zisku druhého titulu v řadě přivítal mistrovský tým hokejistů Brna znovu na ledě. Kouč a majitel Komety Libor Zábranský netají, že by rád dovedl svoje mužstvo navzdory odchodům opor Čiliaka, Krejčíka, Nečase, Hynka Zohorny, Vincoura či Haščáka v nadcházejícím extraligovém ročníku ke zlatému hattricku.

Foto: Monika Hlaváčová, ČTK

Zahájení přípravy hokejistů Komety Brno na ledě před začátkem nové extraligové sezony, 30. července 2018 v Brně. Trenér Libor Zábranský (vlevo) a jeho asistent Kamil Pokorný.

Článek

Jaká byla nálada na úvodním tréninku na ledě?

Výborná. Všichni se už těšíme na novou sezónu. Skoro celý srpen budeme zároveň pořád ještě i nabírat fyzičku, ale kluci dobře vědí, že bez toho to nejde.

Jak jste spokojený s doplněním týmu?

Mým záměrem je vždycky přivést vítězné typy hráčů. Jsem přesvědčený, že Kašpar, Mikuš, Köhler nebo Američan Mueller tato kritéria splňují.

Někdejší mistr světa Kašpar je zřejmě nejvýraznější posilou. Co si od něj slibujete?

Brali jsme ho hlavně kvůli jeho přímočarému tahu na branku. A samozřejmě od něj čekáme góly a asistence. Mueller by měl být přínosem především při přesilovkách. Je to pravák, jaký nám po odchodech Martina Nečase a Hynka Zohorny chyběl.

Na rozdíl od loňska převažují odchody nad příchody. Poohlížíte se před startem extraligy ještě po dalších hráčích?

Teď ne. Máme spoustu nadějných mladíků, a i díky nim je v mužstvu značná konkurence. Záleží jen na nich, jak se chopí šance. Ke změnám může ale pochopitelně dojít v průběhu sezóny. Vždycky tvrdím, že kádr je definitivně uzavřený až s posledním lednem.

Takže nyní nehledáte náhradu ani za nejproduktivnějšího obránce Krejčíka, který nedávno přestoupil do finské Raumy?

Nikoli. Volní beci jeho kvalit stejně na trhu nejsou.

A jak vypadá situace ohledně lídra týmu Martina Erata?

Pořád platí naše dohoda, že se připojí tehdy, až bude mít chuť. Záleží na jeho rozhodnutí. Jak znám Martina, nebude čekat až někdy do ledna. Jsem přesvědčený, že dorazí dřív.

Ambice zůstávají stejné jako v minulých sezónách?

Přesně tak. Do každého zápasu půjdeme s cílem vyhrát a bavit diváky. Předchozí dva extraligové ročníky pro nás dopadly fantasticky, za obrovské euforie jsme zvedli mistrovský pohár nad hlavy. Tituly jsou jak droga, jiný cíl ani tentokrát mít nemůžeme.

A jak přistoupíte k Lize mistrů?

Jako k prestižní soutěži. Dostanou v ní hodně prostoru mladí kluci, konfrontace s mezinárodním hokejem pro ně bude nesmírně užitečná.

Reklama

Související témata: