Hlavní obsah

Tlak? Ten je v Brně vždycky obrovský. Cítím ale hlavně zodpovědnost vůči fanouškům, tvrdí Zaťovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předloni vypadli ve čtvrtfinále a v minulé sezoně ani mezi osm nejlepších extraligových týmů přes Liberec neprošli. Kapitán brněnských hokejistů Martin Zaťovič před středečním startem předkola play off proti Mladé Boleslavi věří, že se jeho mužstvo tentokrát co nejvíc přiblíží úspěchům z let 2017 a 2018, kdy Kometa slavila mistrovský titul.

Kometa černým koněm pro play off? Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Překonali jste herní i výsledkovou krizi z přelomu roku a na konci základní části nejvyšší soutěže jste se vyšvihli na sedmou příčku. Věříte, že forma mužstva před vrcholem sezony graduje?

Zdá se, že ano. V poslední době jsme si dokázali, že umíme porážet silné týmy. Jsem přesvědčený, že jsme se výhrami v Pardubicích či nad Spartou na vyřazovací boje dobře naladili. Teď ale musíme solidní výkony zopakovat i v play off. Kvůli tomu hokej hrajeme.

S jakými ambicemi do něj vstoupíte?

Kometa má vzhledem k tradici a kvalitě kádru vždycky ty nejvyšší cíle. Půjdeme krok po kroku. V žádném případě nechci končit sezonu v půlce března jako se nám to přihodilo loni. Rozhodně musíme dojít mnohem dál.

Hned na úvod play off ovšem narazíte na Mladou Boleslav, s níž jste v této sezoně prohráli všechna čtyři utkání...

Tahle bilance mě vůbec nezajímá. Základní část extraligy je pryč, začíná se od nuly. Jsem přesvědčený, že ve středu a ve čtvrtek Boleslavským ukážeme, kdo je v naší hale doma.

Považujete tedy za důležité, že sérii zahájíte na svém ledě?

Jednoznačně. Zvlášť když se hraje pouze na tři vítězství. Naši fanoušci jsou skvělí. Určitě bude plno. Věřím, že i díky nim pojedeme do Boleslavi se dvěma výhrami.

Může být pro Bruslaře výhoda, že jejich kouč Jiří Kalous stál v minulé sezoně na brněnské střídačce?

Myslím, že ne. Náš tým se od té doby dost obměnil. Na druhé straně je extraliga malá a všichni trenéři mají soupeřovy hokejisty většinou důkladně nastudované.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič z Brna na archivním snímku oslavuje gól proti Spartě.

Vnímáte před rozhodující fází sezony velký tlak?

Ten je v Brně vždycky obrovský. Za sedm let, co hraju za Kometu, jsem si na to už zvykl. Cítím ale hlavně obrovskou zodpovědnost vůči lidem, kteří od nás čekají úspěch. Po hubených sezonách chceme fanouškům zase udělat mnohem víc radosti.

Jak důležité budou v play off výkony brankářů?

Můžou hrát rozhodující roli. To by měla být naše výhoda. Dominik Furch teď chytá fantasticky. My se mu budeme snažit co nejvíc pomoct.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 80. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec