Hlavní obsah

Rána pro Dynamo. Ujčík udělil Kousalovi čtyřzápasovou stopku

Pro hokejové Pardubice jde o výraznou ztrátu. Dynamo se totiž v nejbližších čtyřech extraligových zápasech bude muset obejít bez jednoho ze svých klíčových útočníků Roberta Kousala, jemuž předseda disciplinární komise Viktor Ujčík zastavil činnost za kopnutí do ležícího litvínovského obránce Radima Šaldy v nedělním duelu, které Dynamo vyhrálo 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Robert Kousal dostal trest na čtyři zápasy.

Článek

Dvaatřicetiletý rodák z Vyškova za svůj zákrok ze 32. minuty obdržel od hlavních rozhodčích Kiky s Pilným trest na pět minut a do konce utkání za kopnutí. Navíc se dalo čekat, že přijde dodatečný postih.

„Dopustil se zákroku v obranném pásmu domácího klubu, a to konkrétně tak, že po vzájemném souboji o puk, jehož následkem protihráč Šalda upadl na ledovou plochu a svou levou rukou přidržel Kousala, který na to neadekvátně reagoval intenzivním a opakovaným kopnutím do oblasti horní části těla protihráče," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu.

Kousal tak přijde o zápasy v Kladně, s Hradcem Králové, znovu s Rytíři a v Třinci. Na led se může vrátit 26. ledna proti Plzni.

Reklama

Související témata: