Hlavní obsah

Třinec a hnusný hokej? Dva zápasy a Oceláři kritiky umlčeli, má jasno expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší čtvrtfinálová série hokejového play off? Experti mají jasno. Souboj Sparty s Třincem je jako magnet. „Ta série mě chytila, je to výborný hokej," tvrdí v pořadu Příklep Jan Škvor, hokejový expert Sport.cz. Oceňuje oba rivaly. „Škarohlídy, kteří tvrdí, že Trinec hraje hnusný hokej, snad ty dva zápasy vyvedly z omylu. Byla to skvělá podívaná od Sparty a hlavně od Třince," dodává Škvor. „Hokej byl vynikající, nádherný. Pro Spartu škoda, že to nezvládla, když celý zápas vedla. Ale síla Třince v play off je známá," říká útočník Lukáš Pech.

Série Sparty s Třincem? To je výborný hokej. Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Když má hokejový novinář hodnotit dosavadní průběh play off, zdůrazní, že má radost z toho, kolik fanoušků je na zimních stadionech. „Vážně mě potěšilo, že lidé chodí. Napříč kluby," těší Škvora.

Devětatřicetiletý útočník Lukáš Pech vyzdvihuje znovu sérii Sparty s Třincem. „Oceláři jsou trpěliví, hrají výborně do defenzivy," chválí soupeře pražského týmu. Spartě, kde dlouho hrál, ale drží palce. „Přeju jí víc než ostatním. Říct něco jiného, tak bych lhal. Mrzí mě, že Sparta druhý zápas nevyhrála, ale Třinec si to prostě zasloužil," přiznává.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem s Lukášem PechemVideo: Sport.cz

Škvor oceňuje, jak se Oceláři prezentují i po změnách v kádru. V sestavě chybí Kundrátek, Musil, bratři Kovařčíkové, tým navíc po mistrovském hattricku opustil trenér Varaďa a úspěšnou sérii se snaží ze střídačky natáhnout kouč Zdeněk Moták. „Ten tým má mód pro play off zažitý pod kůží. Dokážou přepnout a jsou pro každého nepříjemní," myslí si novinář.

Série se stěhuje za stavu 1:1 na zápasy do Třince. Budou nyní Pražané pod větším tlakem? „Nemyslím si to. Série bude vyrovnaná a dlouhá. Sparta tam může vyhrát, bude to o detailech," předpokládá Lukáš Pech, pro nějž sezona skončila už po základní části extraligy. Jeho Motor České Budějovice skončil třináctý.

Co dalšího zaznělo v hokejovém pořadu Příklep s útočníkem Lukášem Pechem se můžete podívat ve videu.

Reklama