Hlavní obsah

Třinec po třech prohrách zabral, ale nadřel se. Žádná vánoční selanka, přiznal Moták

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Urputný boj před vyprodaným hledištěm (5500 diváků) svedli v poslední době trápící se hokejisté Olomouce a Třince. Šťastnější byli Oceláři, kteří vyhráli 2:1 a po třech zápasech tak utnuli sérii porážek. Kohouti naopak potřetí v řadě vyšli naprázdno.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Oceláři Třinec 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Obrovská úleva. Potřebovali jsme najít společnou řeč a dnes se to podařilo. Všichni do jednoho jsme táhli za jeden provaz. Zjednodušili jsme hru a ještě více bojovali než doposud. I přesto, že se nám teď nedaří střílet góly, tak jsme je dnes ani nedostávali a to bylo pro nás důležité,“ pochvaloval si lodivod Třince Zdeněk Moták.

Lépe ale začali domácí, když se v 15. minutě ujali vedení. Jenže dlouho jim to nevydrželo. O tři minuty později srovnal ve svém třetím extraligovém startu premiérovou trefou v nejvyšší soutěži Holinka, který v listopadu teprve oslavil osmnácté narozeniny. Ocitl se z ničeho nic sám před Sedláčkem a chladnokrevně zavěsil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Třinec 1:0 (15. Černý)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Odrazilo se to ke mně náhodou. Měl jsem štěstí, ale to k tomu patří. Super pocit,“ liboval si Miroslav Holinka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Třinec 1:1 (18. Holinka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Puk, kterým se trefil, si okamžitě po gólu odvezl na střídačku. „Vystavím si ho na poličku,“ prozradil. Zdůraznil také, jak moc si váží, že může nastupovat vedle borců, kteří toho mají tolik za sebou. „Každý z těch kluků mi něco dává. Moc si vážím, že s nimi mohu hrát. Je to pro mě velká škola,“ liboval si třinecký teenager.

Slova chvály se dočkal i od kouče Motáka. „Máme hodně důležitých hráčů – střelců – zraněných, a tak jsme museli sáhnout do juniorky. Holinka určitě přesvědčil, a to nejen gólem, ten byl pro něj jen třešničkou na dortu. jeho výkon nebyl vůbec špatný. Kluci jako on nebo třeba Petr Sýkora, který nastoupil minule, musí být jako houby a nasávat do sebe všechny informace, co dostávají od spoluhráčů i soupeřů. Zkušenosti ze zápasů jsou pro ně k nezaplacení,“ prohlásil.

V poslední třetině už mladíka Holinku nechal na střídačce. Sestavu stáhl na tři lajny a Třinci ve 45. minutě zajistil tři body Roman. „Když je to tak na vážkách, jako tady, otevřené to bylo do samého konce, musí si to uhrát ostřílení hráči,“ dodal Moták.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Třinec 1:2 (45. M. Roman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Zápas měl celkově vysokou úroveň. Nebyla to žádná vánoční selanka. Fantastická byla i jeho kulisa. Lidem se musel líbit,“ dodal vzápětí.

Na výkon svých svěřenců přes porážku nežehral ani olomoucký trenér Jan Tomajko. „Hráli jsme mnohem lépe než v předchozích dvou utkáních. Takto musíme pokračovat dál a ono se to určitě obrátí. Nějaké příležitosti jsme si vytvořili. Když ale proti Třinci nemáte větší úspěšnost, nemůžete vyhrát. Nepomohli jsme si ani přesilovkou, zatímco soupeř ano. V tom byl mezi oběma celky rozdíl,“ věděl Tomajko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.