Hlavní obsah

Kometa padla i doma. Tahle porážka hodně bolí, přiznal po pátém nezdaru v řadě útočník Okál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně po měsíci se brněnští hokejisté vrátili do domácí arény, avšak ani před vyprodaným hledištěm se jim nepovedlo ukončit výsledkovou krizi. Kometa padla hlavně kvůli totálně zpackanému vstupu do prostřední dvacetiminutovky s Českými Budějovicemi 2:5 a připsala si pátý extraligový nezdar v řadě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Brňané nabrali po první pauze během tří a půl minuty třígólové manko, které se jim uprostřed poslední části podařilo snížit na jednobrankový rozdíl. Závěr však patřil Motoru, jenž zpečetil dalšími dvěma trefami výhru. „Tahle porážka hodně bolí. V první i poslední třetině jsme byli lepší, avšak druhá nám bohužel vůbec nevyšla. Nadále se trápíme v koncovce,“ štve útočníka Zdeňka Okála.

Po jeho snížení na 2:3 svitla Kometě šance na obrat. „Bohužel jsme ho nedokonali. Drajv, zápal a velká chuť nám ovšem nechyběly,“ viděl naději pro sobotní duel v Kladně. Okál věří, že jeho tým vylepší produktivitu. „V přípravě se na ni zaměřujeme. Chce to ještě důsledněji dohrávat situace před soupeřovou brankou,“ uvědomuje si.

Rovněž zklamaný kouč Komety Jaroslav Modrý litoval, že jeho mužstvo nebralo v báječné atmosféře ani bod. „Měli jsme výtečný vstup do zápasu, jenže nám tam z několika střeleckých příležitostí nic nespadlo. Pak to napadalo soupeři a my jsme poté honili výsledek. Bohužel se nám to nepovedlo. Velká škoda, že jsme nedokázali zužitkovat tak vydatnou podporu našich fanoušků. Nezbývá nám nic jiného, než si obout pracovní boty a co nejlíp se připravit na další extraligová utkání,“ plánoval okamžitě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - České Budějovice 2:3 (50. Okál)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Brňané nadále postrádají kvůli zranění brankářskou jedničku Dominika Furcha. Utkání s Budějovicemi začal Štěpán Lukeš, jehož po třech inkasovaných gólech vystřídal mladý Jan Kavan. Blýskl se několika výtečnými zákroky, avšak poté se dopustil hrubky před klíčovou čtvrtou brankou Jihočechů. „Furchovi zatím nedali lékaři zelenou. Jeho návrat má určitý proces. Nějaký čas to ještě potrvá,“ prozradil Modrý.

Budějovičtí hokejisté se vraceli z Brna domů ve výborné náladě. „Ve venkovních duelech na Spartě a v Pardubicích se nám dvoubrankový náskok udržet nepodařilo, ale tentokrát jsme si naštěstí cenné tři body vzít nenechali,“ těšilo trenéra Ladislava Čiháka.

Foto: Sport.cz

Brno - České Budějovice 2:4 (57. Přikryl)

Uznal, že jeho celek nevstoupil do střetnutí dobře. „Podržel nás ale brankář Strmeň. A byť jsme poté vedli o tři góly, věděli jsme, že Kometa utkání jen tak nezabalí. To se potvrdilo. Zápas se lámal za stavu 3:2 pro nás. Díky chybě mladého Kavana jsme přidali rozhodující čtvrtý gól. Přesto jsme si měli počínat v závěru zodpovědněji,“ věděl Čihák.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.