Hlavní obsah

Tyčka, břevno, tyčka. Vítěznou třineckou zvonkohru zakončil Musil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhém zápase série pomohl na ledě Třince šťastný odraz ke gólu Vítkovicím, ve třetím pokračování čtvrtfinálové série se štěstíčko přiklonilo na stranu úřadujícího extraligového mistra. Puk vystřelený třineckým Michalem Kovařčíkem se odrazil od všech tří tyčí Stezkovy branky a vyletěl ven. Tam ale narazil do brusle dojíždějícího obránce Davida Musila a zamířil do opuštěné branky. Další gól už Ostravar Aréna neviděla, Třinec vyhrál na ledě Vítkovic 2:1 a v sérii vede na zápasy už 3:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují v utkání s Vítkovicemi.

Článek

„Brácha mi to dal dobře z pásma, šli jsme dva na jednoho, Nesty (Andrej Nestrašil) se tlačil do brány, ale já zkusil něco jiného než střelu," popisoval mladší z třineckých bratrů Kovařčíků.

Obloukem vytáhl brankáře Stezku mimo brankoviště a vystřelil. Puk ale zamířil nejprve do pravé tyčky, pak do břevna a od levé šel ven. „Jak jsem slyšel cinkat tyčky, říkal jsem si, že to snad není možné! Naštěstí tam David (Musil) byl. Kdyby z toho nebyl gól, tak by to bylo šílené," svěřoval se Michal Kovařčík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Andrej Nestrašil z Třince a Dominik Lakatoš z Vítkovic.

„Gól je gól a je jedno, jak padne. Minule daly Vítkovice gól po odrazu od mantinelu gól v přesilovce, dneska pomohl odraz nám. Tohle k hokeji patří," pousmál se trenér Třince Václav Varaďa. „Musím souhlasit. Nezáleží, kdo a jak ten gól dá. Počítá se každý. Štěstí k hokeji patří a někdy je právě tohle ta hrana úspěchu," řekl vítkovický kouč Miloš Holaň.

Ani třetí utkání série nenabídlo brankovou smršť. První gól znovu padl až ve druhé třetině, a i ve třetím zápase série se z něj radovali Třinečtí.

„Těší mě výsledek, přidali jsme důležité třetí vítězství, nicméně náš výkon se mi upřímně moc nelíbil. Dali jsme sice první gól, ale pak jsme v přesilovce udělali hloupý faul a inkasovali. Po brance ve třetí třetině už jsem na hráčích ale viděl, že to dáme. Nepouštěli jsme domácí do šancí. Bylo to znovu vyrovnané, urputné utkání, ve kterém jsme byli malinko šťastnější," říkal Varaďa.

Vítkovičtí v úvodní třetině ubránili dvě oslabení, svou první přesilovku ve druhé dvacetiminutovce ale dokázali využít. Třinecký Kacetl kapituloval podruhé v sérii po střele Jana Bernovského.

„Snažíme se dát gól jako první, aby se nám hrálo líp, bohužel se to nedaří. Zatím jsme pokaždé dostali gól my, což nás nutí hru otevřít. Máme problém se dostat přes urputnou obranu, natož vystřelit. Nezbývá nám než věřit, že se to ve čtvrtém utkání změní, že nám tam spadne něco navíc," přemítal Bernovský.

„Zatím se nám nedaří dávat gól ve hře pěti proti pěti," hledal důvody tří porážek Holaň. „Snažíme se, bojujeme, ale do vedení jde Třinec. Musíme se tlačit za vyrovnáním a stojí nás to spoustu sil. Chybí nám ten jeden gól navíc. Dali jsme břevno, měli samostatný nájezd. Sráží nás to, leží na nás tíha a chybí nám lehkost," popisoval Holaň.

Reklama

Související témata: