Hlavní obsah

Třinec je krok od postupu. Boleslav po nájezdech bere druhý bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obhájce titulu Třinec vyhrál i třetí souboj čtvrtfinálové série play off hokejové extraligy, na ledě Vítkovic zvítězil 2:1 a má postupový mečbol, který může proměnit už ve čtvrtečním zápasu opět v Ostravě. Mladá Boleslav doma přemohla vítěze základní části Hradec Králové 3:2 po nájezdech a v sérii se ujala vedení 2:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují v utkání s Vítkovicemi.

Článek
Fotogalerie

Vítězství Třince zařídil ve 45. minutě Musil. Čtvrté utkání se bude za stavu 0:3 na zápasy hrát ve čtvrtek od 17:00 a domácí Ostravané pro pokračování série nutně musí zvítězit.

Opatrnější ráz zápasu se přenesl z první i do druhé části a vyústil v téměř půlhodinové čekání na první gól. Radovali se z něj ve 29. minutě Třinečtí, když Hrňa z brankoviště propasíroval za Stezkova záda přihrávku Chmielewského od zadního mantinelu. Oceláři také v třetím duelu série vstřelili první gól.

Domácí ale ještě stačili reagovat. Flick měl na holi vyrovnání, Kacetla však neprostřelil. Povedlo se to až Bernovskému během zkrácené přesilovky pět na čtyři. Ve třetí části ovšem vrátil náskok hostům Musil. Zápas mohl poslat do prodloužení Kovář, ale v 50. minutě mířil jen do tyče.

Rozstřel v Mladé Boleslavi rozhodl v sedmém kole slovenský útočník Kelemen. Série na čtyři vítězné zápasy pokračuje ve čtvrtek od 19:00 opět v Mladé Boleslavi.

Mountfield nastoupil bez indisponovaného gólmana Novotného, kterého už v závěru nedělního druhého duelu v Hradci Králové nahradil Kiviaho.

Domácí šli dvakrát do vedení, soupeř opakovaně vyrovnal. V dvacetiminutovém prodloužení se šance střídaly na obou stranách, gól ovšem nepadl. Po nájezdech se proti vítězi základní části extraligy radovali domácí.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 3. zápasy:
Mladá Boleslav - Hradec Králové 3:2 SN
Branky: 23. a rozhodující sam. nájezd Kelemen, 44. P. Kousal - 31. Lev, 58. Smoleňák
Stav série: 2:1
Vítkovice - Třinec 1:2
Branky: 35. Bernovský - 29. Hrňa, 45. D. Musil
Stav série: 0:3

Reklama

Související témata: