Hlavní obsah

Udělali jsme další krok, ale je potřeba ještě jeden, zdůraznil po třetí výře kapitán Vrána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společně s Vladimírem Svačinou (35) a Erikem Hrňou (34) vytvořili asi nejstarší čtvrtou lajnu v extralize. V aktuálním play off určitě. Třinci ale zkušenosti borců z útoku, který vede 38letý kapitán Petr Vrána a jejíž členové nasbírali už devět mistrovských titulů (Svačina 2, Vrána 3 a Hrňa 4) náramně prospívají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Vrána z Třince.

Článek

„Se to takhle sešlo," usmívá se Vrána. „Erik (Hrňa) je ve čtyřiatřiceti letech nejmladší v lajně, to je už na zamyšlenou. Ale tak s klukama se známe, snažíme se jen podpořit tým, dělat svou práci a být součástí týmu. Držíme se na puku, pokoušíme se dostat soupeře sem tam pod tlak a hrajeme dobře dozadu. Zaskakujeme, jak je potřeba, to je náš úkol," popisoval třinecký kapitán.

V týmem NHL bývalo zvykem, že ve čtvrté lajně působili hlavě bitkaři, či hráči, kteří se snažili soupeři maximálně otrávit zápas. To se ale o formaci, kterou Vrána vede rozhodně říct nedá.

„Klasická checking line nejsme, ani na to nemáme úplně postavy. Ale puky taky nesbíráme, tam se zase nevlezeme věkem," smál se. „Ale snažíme se hrát jednoduše, účelně. Dohrávat souboje. Bylo by skvělé přidat gól, ale hlavní je nedostat." vysvětloval pětinásobný extraligový medailista.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince (zleva) Ondřej Kacetl, Martin Marinčin, Adam Smith, Andrej Nestrašil a Martin Růžička oslavují třetí finálové vítězství.

Dvě stříbra má s Vítkovicemi, tři zlata s Třincem. A po třetí výhře nad Hradcem Králové ve finále má na dosah čtvrtý titul v řadě. „Udělali jsme další krok, ale musíme udělat ještě jeden. Musíme zůstat nohama na zemi a do čtvrtého zápasu vstoupit lépe než dnes, protože ten začátek nebyl úplně optimální. Všichni víme, že Hradec nám tady nenechá nic zadarmo a vletí do toho zase jako dneska. Musíme se připravit na další bitvu," připomněl rodák ze Šternberku.

Třinec udolal Spartu ve čtvrtfinále v šesti zápasech, postup přes Pardubice v semifinále vybojoval až v sedmém duelu. Finále mu ale zatím vychází skvěle. Vyhrál obě utkání na východě Čech, před vlastními fanoušky ale znovu hrál zodpovědně a s důrazem na poctivou defenzivu. Prostě žádné bláznění.

„Možná jsme měli někde vzadu, že jsme tam vyhráli oba zápasy, ale kluci jsou, a dneska se to potvrdilo, tady hodně zkušení. Téměř všichni mají těchto zápasů spoustu odehraných a vědí, co si můžeme dovolit. I proto jsme to po gólu Marka (Daňo) byli schopni udržet," líčil Vrána.

Třinecký kapitán opět chválil brankáře Ondřeje Kacetla, který si připsal třetí čisté konto v aktuálním play off. „Káca byl dnes velkej! Měl spoustu velkých zákroků, kluci na konci zblokovali obětavě spoustu střel, tak nějak to musí vypadat i v dalším zápase. Musíme se na něj nachystat, jako by to byl prostě jen další zápas. Nemůžeme do toho jít s tím, že vedeme tři nula na zápasy a že to bude něco jednoduchého. Hradec do toho vletí a zítra to zase bude velký boj," upozorňoval Vrána, jenž v průběhu finále v Třinci prodloužil smlouvu o další sezonu.

Reklama