Hlavní obsah

Ukázali jsme obrovskou sílu, ale chtěli jsme víc, řekl kapitán Vítkovic Lakatoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před začátkem semifinálové bitvy s Hradcem Králové vyhlašoval Dominik Lakatoš jako správný kapitán, že udělá všechno, aby tahle série nebyla pro Vítkovice konečnou v sezoně. Po šestém zápase, který rozhodl gólem v oslabení ve 139. minutě svá slova zopakoval. Do finále ale tým nakonec nedovedl. Sedmý zápas znovu rozhodovalo prodloužení a v něm se v 79. minutě trefil hostující Oliver Okuliar.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zklamaný brankář Vítkovic Aleš Stezka (vlevo) a Dominik Lakatoš z Vítkovic po inkasované brance.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice zůstaly před branami finále a sezonu ukončí jako čtvrtý nejlepší tým extraligy. „Je to pro nás rána. Dostali jsme se ze stavu 0:3 na 3:3 a nedokázali jsme poslední zápas zvládnout. Na druhou stranu, když se nad to povznesu, tak jsme ukázali velkou sílu," vykládal Lakatoš.

Jaké jsou vaše první pocity?

Těžko se mi hovoří. Každý zápas byl vyrovnaný, pět jich rozhodovalo prodloužení. Klobouk dolů před oběma týmy. Nezbývá mi, než poblahopřát Hradci a popřát jim hodně štěstí do finále.

Z Hradce jste přijeli po rekordním šestém zápase ve čtyři ráno. Kde jste brali síly?

To se všechno odvíjí od léta, od přípravy. Jak máte natrénováno, jak dřete. My jsme sílu ukázali. Škoda, že jsme to nedokázali proměnit ve vítězství.

Co jste si řekli v kabině?

Mrzí nás to. Neskrývám, že jsme chtěli víc. Na jednu stranu je to hezký, být mezi top čtyři, ale když jsme se už dostali ze stavu 0:3 na 3:3, tak už to bylo velice blízko. I dnes jsme měli spoustu šancí k tomu, abychom si to vzali. Nestalo se, bohužel, je konec.

Bylo to tak, že jste za stavu 0:3 už neměli co ztratit, ale v tom sedmém duelu už jste zase hráli o všechno?

To se tak asi nedá brát. Samozřejmě, když už prohráváte 0:3, tak nemáte co ztratit, jdete do toho o život! To stejné ale bylo i za stavu 3:3, pointa je stejná. My jsme nic neměnili, hráli jsme svoji hru, hráli jsme výborný hokej s Hradcem. Jenom jsme to bohužel nedokázali.

V úvodu utkání jste přišli o Petra Gewieseho, který musel po ráně pukem do nemocnice. Máte zprávy, jak na tom je?

Koukali jsme, že to asi bude něco vážnějšího. Doufáme, že bude v pořádku co nejdříve a co nejrychleji se pak zase zapojí do procesu. Každý hráč, co nám chybí, je cítit. Měli jsme výbornou sezonu, výborně poskládané lajny, poskládaný tým, perfektní partu. Dokázali jsme se vůlí dostat v semifinále zpátky, ale bohužel, je to pryč.

Stezka chytil v 53. minutě trestné střílení. Dal vám tím novou šanci zápas urvat?

Samozřejmě. Aleš nás držel celou sezonu, celé dvě sezony. Je to nadprůměrný gólman, neuvěřitelné, co všechno dokáže pochytat. V sezoně i v play off.

Velká vítězství se rodí z velkých proher, máte povědomí, zda jádro zůstane a navážete na to v další sezoně?

To nemám tušení. Teď je brzy, teprve jsme skončili. Tým se asi bude nějakým způsobem budovat, někdo nový stoprocentně přijde, někdo z nás třeba odejde. To je hokejový život.

Vy jako kapitán potáhnete Vítkovice dál?

Jak už jsem řekl. Změny se stávají, uvidíme, co nám přinesou zítřky.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec