Hlavní obsah

Urážky od fanoušků? Všude se najde někdo, kdo se chová jako hovado. V Brně vás poplivou, říká Pech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové peklo, kdy se jiskří na ledě, ostrá slova padají i po utkání. O incidenty není nouze, v Plzni se třeba dostal do konfliktu s fanouškem liberecký Oscar Flynn, kterého neurvalý hrubián z hlediště vyprovokoval k reakci. Vzduchem létaly nadávky. „Všude se najde někdo, kdo se chová jako hovado. Toho fanouška znám, umí to nandat," říká českobudějovický útočník Lukáš Pech v pořadu Příklep na Sport.cz. „V Plzni jsou specifičtí fanoušci, je to náročný i pro novináře. Tohle bylo přes čáru," myslí si Jan Škvor, hokejový expert Sport.cz.

Slovní přestřelka s Flynnem? Ten fanoušek je pro mě velmi známý, přiznává hvězda extraligy v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Porážka, vyřazení, konec snu o titulu, místo toho konec sezony. Je jasné, že na ledě to během vyřazovacích bojů vře. A k tomu si přidejte provokující fanoušky, kteří soupeře častují hrubými výrazy. „Je to play off, je to vyhecovaný. Těžko něco radit, ale přišlo mi nešťastné, že se rozhovor dělal pod kotlem Plzně," komentuje s odstupem Flynnův incident hokejový novinář.

Zkušený útočník Pech namítne, že fanouška, který hráče urážel zná. „Nesedí u kotle, ale tam, kde se vchází na led. Sedí na levé straně, hned na kraji a pořvává tam," tvrdí s jistotou devětatřicetiletý matador. Před lety ho možná takové chování rozhodilo, teď je to jinak. „Za ta léta se na něj podívám, zasměju se, pobavím se s ním. Beru, že to tak prostě je."

Hokejový pořad Příklep s útočníkem s Lukášem PechemVideo: Sport.cz

Z pohledu hráče dokáže pochopit, že Flynn neudržel nervy a urážky neurvalému příznivci vrátil. „Je špatný, když při rozhovoru takhle někdo nadává, Hráč může být po utkání frustrovanej, Flynn se dlouho držel. Ale někdy už to prostě nejde. V Plzni je to špatný v tom, že rozhovory můžete dělat buď mezi střídačkami, kde je kotel, nebo u odchodu do kabin," upozorňuje útočník Motoru České Budějovice.

„Tam je aspoň stříška, takže tam na tebe lidi úplně nemůžou," vidí druhé místo jako lepší variantu redaktor Sport.cz. „Právě ten fanda, co nadával Flynnovi, se tak kolikrát nakláněl a řval. Umí nám to pořádně nandat," líčí Pech.

Diskuse o chování fanoušků pochopitelně nemohla skončit jen u incidentu v Plzni. Olomoučtí fandové řádili ve Varech, v utkání na Spartě létaly na třinecké hráče mince. „Všude se najde někdo, kdo se chová jako hovado. V Brně, když jdete z ledu, tak vás kolikrát poplivou, teď už tam tedy dali plexisklo, ale stejně," kroutí hlavou hokejový útočník.

Série Sparty s Třincem? To je výborný hokej. Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Neskrývá, že ho chování neurvalých jednotlivců štve, protože jinak si atmosféru nemůže vynachválit. „Jinak máme výborný fanoušky, taková atmosféra, kdy třeba fandové mají na zápase bubny, to v NHL nevidíte, často ani jinde v cizině," prozradí s tím, že ho mrzí, když dojde k potyčkám v hledišti. „Ať si vynadají, je jasné, že mají rádi svůj klub. Nebo ať jdou po utkání na pivo a tam se o hokeji pobaví. Ale nesmí to skončit tím, že se v hledišti budou rvát," myslí si hokejista.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s útočníkem Motoru České Budějovice Lukášem Pechem? Podívejte se ve videu.

Reklama

Související témata: