Hlavní obsah

Útočník Horký míří poprvé do zahraničí, bude hrát za Lahti

Hokejový útočník Luboš Horký si poprvé v kariéře vyzkouší zahraniční angažmá. Z extraligové Komety Brno míří do týmu Pelicans Lahti, kde se před týdnem dohodl na spolupráci jiný člen reprezentačního kádru - obránce Michal Jordán. Pětadvacetiletý Horký uzavřel s finským klubem roční kontrakt. Pelicans o jeho příchodu informovali na webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Horký před švédským brankářem Marcusem Högbergem.

Článek

Brněnský odchovanec Horký má za sebou dosud nejlepší sezonu. V dresu Komety odehrál během ní v základní části 47 utkání a připsal si 34 bodů za 20 branek a 14 asistencí. Byl tak nejlepším střelcem Jihomoravanů a druhým nejproduktivnějším hráčem. Ve vyřazovacích bojích přidal za 10 startů šest bodů (2+4). Pěti starty rozšířil počet reprezentačních vystoupení na deset. Nyní je před ním nová zkušenost.

"Chtěl jsem se posunout v kariéře zase o kus dál a věřím, že právě finská liga je pro můj další rozvoj tou nejlepší možnou cestou. Vybral jsem si Pelicans, protože jsem o klubu slyšel spoustu dobrých věcí. Těším se, až poznám své nové spoluhráče i celé město Lahti," řekl Horký, jenž v roce 2018 oslavil s mateřským Brnem titul extraligového šampiona.

V klubu na něho chtějí spoléhat a očekávají jeho další růst. "Jde o velkého hráče, který má přitom ale dobrý pohyb a je velmi dobrým střelcem. Jsou určité podobnosti s Jiřím Smejkalem, který tu dříve hrál. Horký však není úplně stejný power forvard jako Smejkal, protože je ještě o dost zručnější s pukem," uvedl hlavní trenér Pelicans Tommi Niemelä.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.