Hlavní obsah

Útočník Hrňa opouští Třinec a bude hrát za Vsetín

Hokejový útočník Erik Hrňa opouští po patnácti sezonách extraligový Třinec a bude působit v prvoligovém Vsetíně. Pětinásobný mistr v dresu Ocelářů se ve 34 letech vrací do mateřského celku, s kterým podle klubového webu podepsal roční smlouvu s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Erik Hrňa na archivním snímku

Článek

"Výčet týmových úspěchů za Erikova působení v Třinci asi hovoří za vše. Pět titulů je pět titulů. Nabídli jsme mu pokračování v organizaci, ale vyslyšel nabídku rodného Vsetína s tím, že by mu rád pomohl k postupu do extraligy," uvedl sportovní ředitel Třince Jan Peterek na klubovém webu.

Hrňa přišel do Třince jako junior v ročníku 2007/08, v prvních sezonách ještě částečně hostoval v první lize a vypomáhal i Vsetínu ve druhé lize. Za Oceláře odehrál 660 utkání s bilancí 293 kanadských bodů (134+159). Vedle pěti zlatých extraligových medailí získal se slezským klubem i dvě stříbra.

"Měl jsem i jiné nabídky, bylo tam i něco z extraligy. Řešili jsme to i doma s ženou a nakonec zvítězila varianta vrátit se domů a snažit se pomoct, abychom zase hráli na nejvyšších příčkách," řekl Hrňa na vsetínském webu. Po skončení sezony se spekulovalo o tom, že zkušený útočník zamíří do Olomouce.

Vsetín v této sezoně první ligy obsadil druhé místo po základní části a poté postoupil do finále play off, ve kterém nestačil na Zlín. Vysoké ambice bude mít valašský klub i nadále.

"Věděl jsem, že Vsetín chce hrát zase nahoře a zabojovat o baráž. Nejlépe se probojovat ještě dál. To hrálo největší roli," uvedl Hrňa, který pomohl vsetínské juniorce ke dvěma titulům.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec