Hlavní obsah

Hokejový útočník Vincour ukončil hráčskou kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dres brněnských hokejistů premiérově oblékl už v patnácti letech ještě v první lize. Útočník Tomáš Vincour si poté vyzkoušel zámořskou NHL, zahrál si i v KHL a nastupoval také za národní mužstvo. Poslední sezony pak strávil v Kometě, jíž dopomohl ke dvěma mistrovským titulům. Nyní se rozhodl ve 33 letech uzavřít bohatou hráčskou kariéru a zapojí se do práce ve sportovním úseku klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Vincour z Brna během utkání se Spartou.

Článek

„Konec jednou přijít musel. Dostal jsem zajímavou nabídku pracovat pro klub. Chtěl bych Kometě vrátit to, co ona dala mně. Těším se na to. Věřím, že budu v nové pozici prospěšný,“ uvedl na klubovém webu Vincour, který v extralize odehrál 364 zápasů, v nichž nasbíral 160 kanadských bodů. Za Brno nastoupil v nejvyšší soutěži do 296 utkání, v nichž nastřílel 57 gólů a na dalších 66 přihrál.

Bratranec šéfa Komety Libora Zábranského o konci aktivní kariéry už přemýšlel delší dobu. „Měl jsem to v hlavě. S Liborem jsme se o tom bavili. Jedny dveře jsem za sebou zavřel, druhé se otevírají. Jsem rád, že zůstanu v hokejovém prostředí. Nějaké představy o nové práci mám. Zejména zpočátku se ale budu hodně učit od Libora, pana Medlíka či Pavla Zubíčka. Jedna z mých činností bude skauting. Moje funkce se bude postupně vyvíjet. Každopádně se na novou výzvu těším,“ prozradil Vincour, jehož manželka Pavla je extraligovou volejbalistkou Šelem Brno a bývalou reprezentantkou.

S hokejem poznal jako hráč celý svět. „Měl jsem obrovské štěstí, že jsem mohl dělat práci, která mě naplňovala. Nejvíc budu asi vzpomínat na první zápas a premiérový gól v NHL za Dallas. A nejde pochopitelně zapomenout na dva tituly s Kometou. To byly velké jízdy. V roce 2017 jsem sice byl ve finále zraněný, ale všechno jsem si vynahradil o rok později,“ má dodnes v hlavě oslavy extraligového prvenství.

Reklama

Související témata: