Hlavní obsah

Útok hokejistů Hradce Králové posílí slovenský talent Okuliar

Hokejisté extraligového Hradce Králové získali novou posilu do útoku. Vedení Mountfieldu uzavřelo dvouletou smlouvu se slovenským útočníkem Oliverem Okuliarem. Poslední sezonu odehrál dvaadvacetiletý trenčínský rodák s reprezentačními zkušenostmi v dresu týmu SaiPa Lappeenranta ve finské nejvyšší soutěži. Východočeši oznámili jeho příchod na webu.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Hradce Králové získali novou posilu (ilustrační foto)

Článek

Okuliar byl v hledáčku ambiciózního klubu již dva roky a pod Bílou věž přichází i přesto, že měl na severu Evropy kontrakt i na příští sezonu. "Jsme rádi, že sám projevil velký zájem hrát za Hradec. Na jeho poměrně mladý věk má již zkušenosti ze seniorského hokeje, kde byl produktivní a už se objevil i ve slovenské seniorské reprezentaci," uvedl generální manažer královéhradeckého klubu Aleš Kmoníček. "Pevně věříme, že nám pomůže zvýšit údernost našeho útoku a celkovou produktivitu, jelikož na to má všechny předpoklady," dodal.

"Oliver je další mladý perspektivní hráč, zaujal nás a měl by zapadnout do naší herní koncepce. Je ctižádostivý a chce se neustále zlepšovat, měl by zvýšit konkurenci v našich útočných řadách. Stejně jako ostatní hráči dostane v přípravě svůj prostor a uvidíme, jakou roli v týmu a pozici v sestavě si dokáže vybojovat," doplnil hlavní kouč Tomáš Martinec.

Okuliar má vedle finské ligy zkušenosti se slovenskou extraligou, ale také se zámořským hokejem. Po jedné sezoně odehrál v juniorských ligách QMJHL a WHL. V té druhé si v dresu Lethbridge ve WHL připsal během ročníku 2019/20 v 55 utkáních 68 bodů díky 33 gólům a 35 asistencím. V minulé sezoně odehrál za SaiPu 56 zápasů a nasbíral 18 bodů (8+10).

Reklama

Související témata: