Hlavní obsah

Už hrozilo, že nebude žádné „příště“. Ale hráči se nepodělali, ocenil vítkovický kouč Holaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec sezony nebyl daleko. Vítkovičtí hokejisté ale díky vítězství 2:1 v Hradci Králové snížili stav semifinále na 1:3 a vrátili sérii zpátky do Ostravy. Trenér Miloš Holaň si tak pořádně oddychl. „Zrovna myslím na to, abych se uklidnil, než budu něco říkat. Ale to k tomu patří. Je to obrovský adrenalin, spousta emocí,“ vykládal už uvolněně v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Vítkovic Miloš Holaň během čtvrtého utkání série s Hradcem Králové.

Článek

Obrovská obětavost. I když měl výkon k ideálu daleko, Vítkovice tentokrát uhájily vedení. I díky třiceti blokům! „Hrábli jsme si znovu na dno a šli jsme si pro výhru. Kluci hráli zodpovědně a chválím je za obětavost," ocenil Holaň.

Ridera utkání kontrolovala díky dvěma trefám Rastislava Deje, ale kvůli chybě v rozehrávce se Hradec vrátil do zápasu kontaktním gólem Eberleho. „Musel jsem zvýšit o druhé třetině hlas. Udělali jsme spoustu chyb a hrozilo, že už nebude žádné ‚příště'. To si hráči musí uvědomit. Ale nemůžou se z toho podělat," vykládal 51letý kouč.

To se povedlo. Hosté těsný náskok udrželi. „Byli jsme pod velkým tlakem. A pořád jsme," usmál se Holaň s ohledem na to, že Vítkovice stále ztrácejí v sérii dva zápasy.

Snížit však dokázaly díky nečekanému tahu. Aleš Stezka, jasná gólmanská jednička, tentokrát zůstal na střídačce a šanci dostal poprvé v play off Lukáš Klimeš. Příležitost chytl za pačesy a na konci druhé části předvedl zákrok zápasu, když se skvěle přesunul proti Eberlemu a vytěsnil jeho střelu betonem. A podržel tým i po chybách v rozehrávce ve třetí třetině, když pokryl několik dorážek elitní formace v řadě.

„Lukáš chytal fantasticky. Podržel mužstvo a zasloužil si výhru," řekl jen stručně Holaň. Hlavně díky Klimešovi a dvougólovému Dejovi se ale série ještě vrací na vítkovický led. „Těšíme se. Ale bude to stejně náročné. Doufám, že jsme se dostali soupeři do hlav," věřil Holaň.

Mountfield tentokrát těsný zápas prohrál. Poprvé v sérii. „Štěstí přeje připraveným. A teď jsme bohužel nebyli tak dobře připravení. Měli jsme své šance, ale chceme dávat víc gólů," hodnotil hradecký trenér Tomáš Martinec, kterému se postupně rozpadá ofenziva a chybí zranění Lev, Cingeľ i Jergl.

„První polovinu jsme neměli takovou energii, soupeř využil přesilovku a dostal se do vedení 2:1. To rozhodlo," mínil. Východočeši ale mohou být stále v klidu, nahráli si velký náskok. „Zůstáváme pozitivní. Nikdo nemohl čekat, že Vítkovice porazíme 4:0," uvědomoval si Martinec.

Reklama