Hlavní obsah

Jordán si po konci v Rusku zamiloval Švýcarsko: Nejlepší na cestování, mám čas na rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rusku strávil posledních sedm sezon. V listopadu už však obránce Michala Jordána štvalo, že se nemůže vidět s rodinou, a tak jeden ze čtyř českých hokejistů v KHL skončil. Zamířil do švýcarského Rapperswilu, který si zamiloval. Návrat do Česka, kde hrál naposledy ve zlínské juniorce? Ideálně zatím ne. „Preferuju cizinu a Švýcarsko mám na prvním místě. I kvůli rodině, protože když se něco stane, naskočím do auta a za sedm hodin jsem ve Zlíně,“ vysvětloval 32letý bek.

Největší plus po přesunu z Ruska do Švýcarska? Každý večer spíte ve své posteli, říká Michal Jordán Video: Sport.cz

 
Článek

Po dlouhých letech v zámoří a poté v Rusku si poprvé zkusil i jinou destinaci. Švýcarsko Jordánovi vyhovuje. „Určitě to byla velká změna. Půl sezony jsem si tam užil i s rodinou. Bylo fajn, že jsme tam mohli být spolu," pochvaloval si.

I po hokejové stránce se mu Rapperswil líbil. I díky tomu, že v týmu působí dva Češi. Vedle Romana Červenky i další útočník Petr Čajka. „Velký bonus, kluci mi pomohli se aklimatizovat. Liga má výbornou úroveň. V posledních letech se hodně zvedá a není snadné se tam dostat. Byla to dobrá možnost," ocenil Jordán.

Největší plus Švýcarska oproti předchozím destinacím? „Rozhodně cestování. Rapperswil je kousek od Curychu. Jet třeba 45 minut na zápas je paráda. Každou noc jsem mohl spát ve své posteli, tolik času na rodinu jsem ještě neměl," poznamenal zlínský odchovanec.

Brankář Nick Malík o tom, proč v minulosti odmítl reprezentaci. Neúcta? To vůbec není pravda!Video: Sport.cz

A tak ho mrzí, že angažmá v malém městečku skončilo takhle rychle. „Škoda, že tam nemůžu pokračovat. Ale to jsem věděl, už když jsem tam šel. Uvidíme, co bude dál. Nechávám to na agentovi. Rád bych zůstal v zahraničí, ale vím, jaká je situace. Obzvlášť ve Švýcarsku, kde může naskočit do zápasu jen šest cizinců. Je dost složité se tam dostat," připustil Jordán.

Na Rusko a Chabarovsk vzpomíná v dobrém. „Samozřejmě jsem tam strávil hodně let. Velká část životní etapy. Jsem za tu dobu rád. Ale takový je hokej, posunul jsem se dál. Odchod byl bez problémů. Akorát jsem musel hodně cestovat," osvětlil zarostlý obránce.

Teď si může vybojovat lukrativní nabídku i díky účasti v národním týmu. „Už mi není dvacet, abych se ukazoval na nároďáku. Ale třeba to pomůže," mínil. Je v podobné situaci jako před rokem. Zapojil se hned do prvního přípravného kempu před mistrovství světa. Loni to dotáhl až na šampionát, na němž pomohl k bronzu po deseti letech.

„Teď to bude podobně dlouhá cesta, akorát jsem měl pauzu jen dva týdny. Naopak minulý rok pro mě skončila sezona už v prosinci kvůli zranění prstu. Ale trénoval jsem celou dobu a díky tomu pak zvládl přípravu na mistrovství," prozradil zkušený bek.

Nominace na MS a narození druhého potomka, to jsou plány Filipa Chlapíka. Návrat do Sparty? Uvidíme...Video: Sport.cz

Když mu zavolal trenér Kari Jalonen, ani chvilku neváhal. „Vždycky jsem rád reprezentoval. Kariéra není nafukovací, vždy rád přijedu. Jsem odhodlaný se poprat o mistrovství," doplnil s úsměvem Jordán.

Reklama