Hlavní obsah

Už jsem dal i hezčí góly, tvrdil autor vítězné trefy Sparty Koreis

Jirka G. NovákSport.cz

Druhý čtvrtfinálový zápas mezi Vítkovicemi a Spartou se přesně na osm vteřin překlenul do druhé poloviny základní hrací doby, když domácí brankář Štěpánek poprvé a naposledy kapituloval. Jakub Koreis se před ním dostal k volnému puku a z dorážky vstřelil nakonec vítězný gól celého zápasu. Nebyl to zrovna nejoslnivější moment zápasu, jenže na krásu se v hokejovém play-off nehraje.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťanský útočník Jakub Koreis padá na vítkovického brankáře Jakuba Štěpánka.

Článek

„Už jsem dal i hezčí góly. Tohle byla spíš náhoda, že to tam spadlo v tak důležité chvíli,“ usmíval se po zápase Jakub Koreis. „Snažím se hrát pořád stejně. Chodit hodně do brány a snažit se o dorážky.“ To se mu vyplatilo i tentokrát. „Zbyněk Hrdel střílel golfákem a trefil mě do nohy, pak se mi puk odrazil na hokejku, tak jsem do toho plácnul a spadlo to tam,“ popsal svoji poslední trefu.

Výtečný Jakub Štěpánek byl tentokrát bez šance. „Po té ráně z dálky to přede mnou trefilo nějakého hráče, asi do kalhot. Já jsem ztratil puk z dohledu, pak najednou spadl na led, a jeden z hráčů Sparty mi jej poslal mezi nohama do branky,“ řekl Sport.cz vítkovický gólman, jenž si v celém zápase připsal 46 úspěšných zákroků. „Zachytal jsem si o hodně víc, než v prvním zápase, ale to mi vyhovuje. Sparta do toho tentokrát vletěla o dost razantněji,“ dodal.

Holaň: Neusnout na vavřínech!

Taková slova musela těšit Miloše Holaně, s dalším koučem Sparty Davidem Volkem se totiž snažili tým nabudit k mnohem lepšímu výkonu oproti úterý, kdy prohráli 1:4. „Myslím, že jsme tehdy dostali tu správnou facku, abysme si uvědomili, o co se hraje. Ve druhém utkání jsme použili všechny atributy, které jsme chtěli změnit, a vedlo to k vítězství. Pro jednu výhru jsme do Ostravy jeli, ale nesmíme se uspokojit, je to jen první díl toho, čeho chceme dosáhnout. Neusnout na vavřínech, je třeba se pořádně připravit na další zápas,“ řekl Holaň v rozhovoru pro Českou televizi..

„Hlavně bylo důležité, že se nám podařilo ubránit všechna oslabení. V prvním zápase jsme poprvé inkasovali právě z přesilovky a ten gól nás zastavil v úvodním tlaku. Také jsme si řekli, že se budeme snažit pálit z každé příležitosti, i v tom jsme se dost zlepšili,“ prozradil Koreis některé z příčin středečního vítězství. On sám si libuje hlavně ve fyzické hře, je ale rád, že zatím nemusel použít místo hokejky i pěsti. „Snažíme se držet emoce na uzdě. Když se začnete zabývat zbytečnostmi, tak to zbytečně odvádí pozornost od vašeho výkonu,“ dodal.

Reklama

Související témata: