Hlavní obsah

V Bratislavě stříleli pod širým nebem za Třinec Slováci. Na déšť jsme si rychle zvykli, tvrdil Daňo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekával se tuhý boj, avšak páteční ostře sledovaný speciální duel pod otevřeným nebem na Národním fotbalovém stadionu v Bratislavě mezi hokejisty Třince a Brna měl jednoznačného vítěze. V báječné atmosféře, kterou vytvořili fanoušci obou mužstev, brali díky hladkému triumfu 6:1 tři extraligové body Oceláři.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Třinecká radost v podání Marka Daňa (vzadu) a Libora Hudáčka na bratislavském ledě při utkání s Kometou Brno.

Článek
Fotogalerie

Bratislava (od našeho zpravodaje) - Pět ze šesti gólů Slezanů vstřelili ve své rodné vlasti slovenští hráči. Dvakrát se trefil útočník Marko Daňo. „Je fantastické, že to byl v Bratislavě slovenský večer. Jako tým jsme potvrdili výbornou formu. Je skvělé, že se nám podařilo proměnit tři přesilovky. Jsem šťastný, že jsme potěšili naše fanoušky, kteří přijeli v hojném počtu," liboval si. Měl blízko i k hattricku. „I za dvě trefy jsem ale hrozně rád," svěřil se.

Obhájce extraligového titulu nezastavil ani déšť, který se na chvíli spustil krátce po začátku střetnutí a poté i v poslední třetině. „Byl to nezvyk. Ještě jsem nikdy nic takového nezažil. Led nebyl zdaleka ideální. Rychle jsme si ale zvykli," usmíval se spokojený Daňo, jenž v minulosti nastupoval za bratislavský Slovan. „Teď budu mít Bratislavu ještě víc v srdci," tvrdil.

Hymna před začátkem Winter GamesVideo: Ivan Vilček, Právo

Kouč Ocelářů Zdeněk Moták svoje hráče pochválil. „V těžkých podmínkách jsme podali kvalitní koncentrovaný výkon. Na hrací ploše byla místy voda, kombinovat se příliš nedalo. Kluci se s tím ale vypořádali. Spolehli jsme se na jednoduchost a důraz. S výjimkou úvodu druhé třetiny, kdy jsme zbytečně ztratili několik puků, jsme zápas kontrolovali," těšilo ho.

Tápající hokejisté Komety nenavázali na středeční extraligový triumf v Olomouci. „Téměř polovinu utkání jsme byli Třinci vyrovnaným soupeřem, ale pak jsme ve snaze něco s výsledkem udělat v útoku propadali, a Třinec nás trestal z brejků," štvalo brněnského asistenta Jaroslava Modrého. „V nich jsou Oceláři mimořádně efektivní," ví dobře.

Mrzela ho neproměněná tutovka Kollára na začátku prostřední dvacetiminutovky. Místo toho, aby Kometa snížila na 1:2, inkasovala záhy třetí branku. „V proměňování šancí byl mezi oběma mužstvy největší rozdíl. Kdybychom skórovali, zvedli bychom si sebevědomí. Bohužel se nestalo," smutnil zklamaný Modrý.

I tak si odnesl z atraktivního duelu na Tehelném poli nádherný zážitek. „Slovenští pořadatelé to zorganizovali znamenitě. Že pršelo a byla zima? Žádný problém. Vždyť jsem hokejově vyrůstal venku na rybnících," nevadily mu nepříznivé povětrnostní podmínky.

Reklama