Hlavní obsah

V Českých Budějovic skončil Tlačil, novým koučem bude Výborný

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na lavičce hokejistů Českých Budějovic končí trenér Jan Tlačil, kterého od 2. listopadu nahradí František Výborný. Ten působil v této sezóně jako asistent Pavla Hynka v pražské Spartě, kde byli ve středu oba také odvoláni. Ve dvou zápasech do reprezentační pauzy povedou Mountfield sportovní manažer Jaroslav Jágr a Tlačilův asistent Milan Kupka.

Článek

Klub to uvedl v oficiální tiskové zprávě. Představenstvo klubu generálního manažera Františka Jouna odvolalo Tlačila především pro neuspokojivé výsledky mužstva v poslední době, kdy tým získal z posledních deseti zápasů jen sedm bodů. Aktuálně je Mountfield v tabulce desátý s 26 body o skóre za Spartou, ale má ještě zápas k dobru.

"Především při pohledu na výsledky během října u nás nebyla spokojenost a proto dochází k té změně. Vše se dělá samozřejmě s tím, aby se naše situace zlepšila a byly i výsledky," řekl ČTK Joun. Nový trenér podle jeho vyjádření převezme tým až později kvůli časovým důvodům. "Je to zkrátka součást dohody, vše se po té změně ve Spartě událo celkem hodně narychlo," doplnil Joun.

Právě s trápící se Spartou spojil jihočeský klub své kroky na oživení týmu. Přichází nejen Výborný, ale součásti jeho příchodu je i trejd slovenských obránců. České Budějovice získaly ze Sparty Stanislava Hudce, opačný směrem míří René Vydarený.

Padesátiletý Tlačil vedl Jihočechy jako hlavní kouč teprve od začátku ledna, kdy nahradil odvolaného slovenského trenéra Ernesta Bokroše, kterému předtím od začátku sezóny dělal asistenta. Na jih Čech, kde už působil jako hlavní kouč dříve, se vrátil po působení v Rakousku, Francii a ve Švýcarsku, kde před příchodem do Českých Budějovic vedl Ambri/Piottu.

Úspěchy šestapadesátiletého Výborného jsou spojené se Spartou, s kterou získal třikrát mistrovský titul. Vedl například i reprezentaci Slovinska v elitní skupině mistrovství světa. V extralize stál i na střídačce Havířova, Litvínova a Pardubic, kde však úspěchy neslavil.

V součtu s rošádami na Spartě a v Českých Budějovicích už sáhly ke změně na trenérském postu čtyři extraligové kluby. Už 16. září nahradil v Kometě Brno odvolaného Vladimíra Kýhose Pavel Pazourek a o devět dní později rezignoval v Litvínově Jaroslav Hübl a jeho místo zaujal jeho asistent Jiří Kučera.

Reklama

Související témata: