Hlavní obsah

V dubnu ji pomohl připravit o titul, teď český reprezentant Spartu posiluje

Praha
Aktualizováno

Před více než půl rokem svůj mateřský klub v extraligovém finále přetlačil, takže pomohl hokejistům Liberce k zisku historickému titulu. A Bílí Tygři o českého reprezentačního útočníka Michala Řepíka stáli i nyní, když se dozvěděli o ukončení jeho angažmá v ruském Čeljabinsku. Všechno je ale jinak - Řepík se vrací ke kořenům a stal se posilou pražské Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Michal Řepík se stal posilou Sparty.

Článek

Sedmadvacetiletý účastník letošního světového šampionátu zamířil po zisku titulu s Libercem do Čeljabinsku, kde jej však potkala velká smůla. Hned ve druhém soutěžním duelu si vážně poranil rameno, se kterým musel na operaci, do toho onemocněl mononukleózou.

Proto se v Traktoru dohodl na předčasném ukončení smlouvy a nyní je ve stavu léčení. Nabídky k dalšímu angažmá však vlašimskému rodákovi dál chodily, jedna z nich přišla i zpod Ještědu.

Jenže návrat k Bílým Tygrům se nekoná, Řepík kývnul Spartě, v níž vyrůstal. Seniorskou extraligu v jejím dresu ale nikdy neokusil, naposledy si za klub s eskem ve znaku zahrál v roce 2005 juniorskou nejvyšší soutěž.

„Jsem rád za tuhle šanci, vracím se po letech do známého prostředí a do Sparty se těším. Vždycky jsem Spartu sledoval, protože je to klub, který mě hokejově vychoval, a byl jsem tu do svého odchodu do Severní Ameriky. Hrát tady je pro každého hokejistu velká čest, jedná se o jeden z nejslavnějších klubů v Evropě," uvedl Řepík pro oficiální klubové stránky.

Řepíkova regenerace po operaci ramena ještě několik týdnů potrvá, až poté se připojí ke sparťanskému týmu. „Všechno jde podle plánu, který odhadli lékaři hned po zranění. Do plné zátěže bych měl být připravený ve druhé polovině prosince. Nechci nic uspěchat, je to zranění, které si vyžádá svůj čas. Pokud bych nebyl stoprocentně doléčený a připravený, ani bych nemohl být prospěšný týmu tak, jak se ode mne čeká a jak sám chci," uvědomuje si muž, který byl s deseti góly spolu se svým novým spoluhráčem Jaroslavem Hlinkou nejlepším střelcem letošního play off.

Kalous: Bude pro nás velkou posilou

„O Michalově zdravotním stavu jsme samozřejmě věděli. Je důležité, aby se nejprve řádně uzdravil a následně dostal do tréninkové formy a pohody. Pak s ním pochopitelně počítáme do základní sestavy," tvrdí hlavní trenér Sparty Jiří Kalous.

Sparta tak bude po Liberci druhým extraligovým klubem, za který bude nastupovat. Šikovné pravé křídlo ve své kariéře působilo i v NHL na Floridě (v 72 zápasech zaznamenal Řepík 20 bodů), v KHL (Lev Praha, Čeljabinsk), ve finském Lahti nebo švýcarském Zugu.

„Věřím, že tato investice se nám vyplatí. Jedná se o výborného bruslaře a šikovného útočníka, kterého velmi dobře znám ze společného působení v pražském Lvu a také v reprezentaci. Navíc je to hráč, který vyrostl ve Spartě a nejde do neznámého prostředí. To je v rozjeté sezóně také důležitý faktor. Jsem přesvědčen, že pro nás bude velkou posilou," je si jistý Kalous.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec