Hlavní obsah

V šatně nejhlasitější nebudu, nechám za sebe mluvit svou hru, říká hvězdná posila Vítkovic

Žádné úlevy, všichni na led. Hokejisté Vítkovic zahájili přípravu na ledě se všemi zahraničními posilami. Nechyběl tedy ani americký útočník Peter Mueller, jehož přestup z Komety Brno patřil k nejvýraznějším tuzemským obchodům letošního léta.

Foto: HC Vítkovice

Vítkovičtí hokejisté v letní přípravě na nový extraligový ročník.

Článek

„Ano, jsem s týmem o dost dříve, než jsem býval zvyklý, ale potřebuju si na Vítkovice přivyknout. Stejně tak se tým potřebuje sžít se mnou. Abychom byli na začátku sezony jako jeden muž," vysvětluje 34letý rodák z amerického Bloomingtonu.

„Změna je to velká, ale cítím se ve Vítkovicích opravdu velmi vítaný. Jsem nadšený a věřím, že tu zažiju něco jedinečného. Kluci jsou odhodlaní uspět a o to se snažíme, na tom makáme," popisuje úvodní dojmy z nového angažmá Mueller, jenž předchozí čtyři roky oblékal v české nejvyšší hokejové soutěži barvy brněnské Komety.

Ve 193 zápasech extraligy posbíral 222 kanadských bodů. A podobně dominantní chce být i v týmu z Ostravy. „Chci mít obdobnou roli jakou jsem měl v Brně. Asi nebudu nejhlasitějším hráčem v šatně, ale nechám za sebe mluvit svou hru a práci na ledě. Chci být ostatním příkladem, pomůžu komukoliv, kdo bude potřebovat. Jsem tady pro klub, a co po mě bude trenér chtít, to udělám," popisuje Mueller.

Brněnská Kometa patřila každoročně k favoritům soutěže. Vítkovice podobné ambice nemívaly. To se ale nyní podle Muellera změní.

„Musíme být konkurenceschopní, to si říkáme od prvního dne. Kdyby tomu tak nebylo, vůbec bych tu nebyl. Nemělo by cenu tady hrát. Proti Vítkovicím bylo vždy těžké hrát a stejně nepříjemní chceme být zase. Ale to je jen začátek. Víme, o co nám jde a na tom pracujeme. Toužíme vítězit, proto o mě Vítkovice usilovaly. Abychom byli úspěšní," popisuje Američan.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice