Hlavní obsah

Vary a Vítkovice platí za problémy s technikou, Bukarts za slovní výpady směrem k sudím

Praha

Desetitisícovou pokutou potrestal předseda disciplinární komise hokejové extraligy Viktor Ujčík Karlovy Vary. Západočeši minulý pátek v utkání s Hradcem Králové nedokázali zajistit technické podmínky pro trenérskou výzvu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Utkání 23. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav, 28. listopadu 2019 v Ostravě. Zleva Mitchell Fillman a brankář Gašper Krošeljz Mladé Boleslavi a Roberts Bukarts z Vítkovic.

Článek

Při pravidelné předzápasové kontrole bylo brankovým videorozhodčím zjištěno, že zobrazovací zařízení pro trenérskou výzvu nejsou funkční. A před začátkem a v průběhu utkání se je nepodařilo zprovoznit ani s pomocí dodavatelské firmy, čímž došlo k porušení herního řádu.

Za stejné provinění pokutoval Ujčík i Vítkovice. Ty ale zaplatí jen tisíc korun, protože funkčnost systému se minulou středu v utkání se Spartou podařilo obnovit zčásti ve druhé a úplně v sedmé minutě první třetiny.

Částku pět tisíc korun za nesportovní chování v zápase s Mladou Boleslaví (minulý čtvrtek) musí zaplatit vítkovický Roberts Bukarts. Lotyšský útočník za protesty proti verdiktu sudích přímo v zápase vyfasoval menší trest, pak i osobní desetiminutový a následně rovněž osobní trest do konce utkání. Teď přišla i pokuta od šéfa disciplinárky.

„Po uznání soupeřova gólu se dopustil opakovaných slovních výpadů a teatrálních gest vůči rozhodčím, přičemž ve svém jednání neustal ani potom, co mu byl uložen menší trest," vysvětluje Ujčík důvody peněžitého flastru.

Reklama