Hlavní obsah

Velká posila pro Liberec! Bílé Tygry posílí Michael Frolík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílí Tygři hlásí zvučné doplnění útoku. Severočeský tým posílil Michael Frolík, jenž s klubem podepsal smlouvu na jeden rok. Naposledy kladenský odchovanec působil ve švýcarském Lausanne, kde však s 34letým forvardem přestali pro další ročník počítat, byť měl smlouvu ještě na jeden rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Frolík v národním týmu

Článek

„V Michaelovi získáváme výraznou posilu do útoku. Je to výborný bruslař a pracovitý hráč, který dokáže nejen zakončit, ale i připravit akci svým spoluhráčům," uvedl kouč a sportovní ředitel Liberce Patrik Augusta, který se zájmem o zvučnou posilu do útoku netajil. Zájem o něj měly i další extraligové kluby, úspěšní nakonec byli Bílí Tygři.

„Je to útočník s velmi úspěšnou kariérou v nejlepší soutěži světa i na mezinárodní scéně. Jeho obrovské zkušenosti a profesionalita pomohou celému týmu, a hlavně našim mladým hráčům. Svým charakterem a kvalitou se přiřadí k lídrům nejen na ledě, ale i mimo něj. Věřím, že společně budeme úspěšní," dodal Augusta.

Michael Frolík vyhrál v roce 2013 Stanley Cup s Chicagem a v NHL odehrál celkem 858 zápasů v základní části a 47 v play off. Celkem si připsal 384 kanadských bodů v hlavní fázi a 19 ve vyřazovacích bojích. V poslední sezoně ve švýcarské lize nasbíral ve 23 zápasech 14 kanadských bodů za sedm gólů a stejný počet asistencí.

Severočeský tým již posílil odchovanec klubu Michal Bulíř, který se vrátil z Plzně, Oscar Flynn, Uvis Janis Balinskis a Jakub Neužil. Bílé šelmy naopak opustil Ladislav Šmíd, jenž ukončil kariéru, Jakub Klepiš, Adam Klapka a Jaroslav Pavelka.

Reklama

Související témata: