Hlavní obsah

Velká úleva, oddechl si autor rozdílového gólu Komety Vincour. Přidali jsme na obětavosti, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté navázali na svém ledě na středeční extraligový triumf v Liberci. V zápase s Kladnem sice přišli v prostřední dvacetiminutovce o dvougólové vedení, ale v závěrečné části se trefili v přesilovkách v rozpětí pouhých 73 vteřin Vincour a Mueller. Americký kanonýr Mueller pak ještě zpečetil dalším gólem vítězství Komety 5:2.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Komety se radují z branky

Článek

„Ve druhé třetině jsme zbytečně znervózněli. Nehráli jsme, co jsme chtěli. Sami jsme Kladnu nabídli vyrovnání," vadí brněnskému kouči Jiřímu Kalousovi. Prozradil, že se ve druhé pauze snažil mužstvo především uklidnit.

„Povedlo se. Věřili jsme, že šance přijdou. Pomohli jsme si tentokrát přesilovkami. Těší mě, že jsme tři proměnili. Jsme za body hrozně rádi. Víme, že hlavně doma musíme vítězit. Kéž by tentokrát nezůstalo jen u dvou výher za sebou. Chceme pochopitelně delší úspěšnou sérii," myslí už na nedělní střetnutí v Olomouci.

Rozdílový branku Komety na 3:2 vstřelil ve 43. minutě útočník Tomáš Vincour. „Dlouho jsem teď neskóroval. Je to pro mě velká úleva, že mi to tam spadlo. Přitom do šancí jsem se dostával. Byla to výborná práce celé pětky," poděkoval parťákům za gól, který zaznamenal v početní převaze.

Tabulka je hodně našlapaná

Je rád, že Brňané triumfem nad Rytíři potvrdili předchozí vítězství v Liberci. V extraligové tabulce už Kometa poskočila na osmou příčku. „Zaplaťpánbůh. Víme, že tabulka je hodně našlapaná. Třinácté místo, na němž jsme ještě před několika dny figurovali, bylo nehodné Komety. Přidali jsme na bojovnosti a obětavosti, a na výsledcích je to vidět," libuje si Vincour.

Nesouhlasí, že by Jaromír Jágr, největší kladenská hvězda, nebyl na brněnském ledě příliš vidět. „Jarda je vidět pořád. Je to velká osobnost českého hokeje. Pořád si na něj musíte dávat pozor," má jasno.

S Plekancem, který v Kometě ještě nedávno působil, svedl několik ostřejších soubojů. „Osekávání protihráče k Plekymu patří. Bylo to ale oboustranné," bere to Vincour s nadhledem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín