Hlavní obsah

Velkou motivací byl Jágr, hlásí posila Rytířů s 642 starty v KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem uplynulého týdne se domluvilo na příchodu zkušeného slovenského brankáře Jaroslava Januse, zkraje toho současného pak hokejové Kladno hlásí další posilu. Tentokráte do obrany. Rytíři získali devětadvacetiletého ruského zadáka Zachara Arzamasceva, který naposledy v této sezoně oblékal dres Jekatěrinburgu v KHL, v níž odehrál 642 zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Zachar Arzamascev mění dres Jekatěrinburgu za ten kladenský.

Článek

Arzamascev působil v KHL posledních 13 sezon, kromě Jekatěrinburgu působil i v Novokuzněcku, Jaroslavli, CSKA Moskva, Čerepovci a Ufě. V roce 2012 získal s ruskou dvacítkou stříbro na juniorském mistrovství světa.

„Chceme před koncem základní části doplnit také obranu. Díky odchodu Ciampiniho se nám uvolnilo místo pro cizince, takže jsme se rozhodli sáhnout po Zacharovi. Dalším důvodem je i to, že Cody Donaghey je delší dobu zraněný. Teď, v našlapaném závěru sezony, pro nás bude dobré mít široký kádr," vysvětluje hlavní trenér a sportovní manažer Rytířů David Čermák.

Rodák z Novokuzněcku už v pondělí absolvoval s kladenským týmem první trénink po výhře nad Spartou, která pro Středočechy byla druhou v řadě. Náskok Rytířů na poslední Zlín se tak zvýšil na 14 bodů.

„Přicházím na Kladno z klubu, který se v KHL pravděpodobně neprobojuje do play off a byly tam ještě nějaké další věci, kvůli kterým jsem se rozhodl změnit klub. Jsem rád, že jsme se domluvili s Kladnem. Udělám všechno, co bude v mých silách, abych pomohl Rytířům k záchraně," prohlásil Arzamascev, který odehrál sedm zápasů i za ruskou seniorskou reprezentaci.

„Těším se na zápasy a jsem připravený přijmout v týmu jakoukoliv roli. Velkou motivací pro můj příchod na Kladno byl Jaromír Jágr, ten má na tom přesunu velký podíl," říká obránce, který v aktuální sezoně odehrál za Avtomobilist 17 zápasů KHL a připsal si jednu asistenci.

„Máme na Zachara velice dobré reference, což potvrzuje i to, že hrál tolik let stabilně KHL. Je mu teprve devětadvacet let, takže by měl být kvalitní posilou," věří Čermák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec