Hlavní obsah

Velký obrat v závěru. Šťastné vítězství, s bráchou hrozně nerad prohrávám, usmíval se kouč Mountfieldu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát dokázali dorovnat jednogólové manko a v prodloužení dokonce přidali rozdílový gól na 3:2. Hokejisté Hradce Králové odvrátili v extraligovém zápase v Brně porážku při power play pouhých 24 vteřin před koncem základní hrací doby, a i vítěznou branku poté vstřelili při hře bez gólmana.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z branky. Archivní foto

Článek

„V nájezdech jsme nebyli poslední dobou příliš úspěšní, a tak jsme zkusili poprvé v sezoně v nastavení power play čtyři na tři. Je skvělé, že nám to vyšlo. Bylo to šťastné vítězství, ale kluci zasluhují velkou pochvalu za vynaložené úsilí," radoval se ze dvou bodů kouč Mountfieldu Tomáš Martinec.

Na střídačce Komety stál jeho sourozenec Patrik. „Od malička s bráchou hrozně nerad v čemkoli prohrávám. Jako trenér s ním mám zřejmě zápornou bilanci. Teď jsem si ji trochu vylepšil. Klukům asi donesu za odměnu něco do kabiny. Rozhodně ale nesmíme létat v oblacích. Už v pátek nás čeká další důležitý zápas s Litvínovem," připomněl hradecký kouč.

O výhru jeho mužstva se značnou měrou zasloužil útočník Lukáš Cingeľ, který nejprve vyrovnal na 2:2 a ve čtvrté minutě prodloužení přidal i rozdílovou trefu. „Už před jeho začátkem nám trenér avizoval, že to zkusíme ve čtyřech proti třem. Je super, že jsme skórovali," usmíval se Cingeľ, který v obou případech poslal puk do sítě netradičně z větší vzdálenosti. „Vyplynulo to ze hry," tvrdil.

Do zápasu v Brně dal v tomto extraligovém ročníku jen tři góly. „To bylo pochopitelně málo. Takže jsem moc rád, že mi to tam proti Kometě spadlo hned dvakrát. Snad budu takhle pokračovat," přál si Cingeľ. Na obou mužstvech viděl obrovskou touhu vyhrát. „My i Kometa jsme potřebovali napravit předchozí nezdary. Oba týmy drželi výborní brankáři. Zaplaťpánbůh, že se nám povedlo utkání na poslední chvíli otočit v náš prospěch. Všechno se v závěru změnilo během pár minut. V tom je hokej krásný," líčil nadšeně.

V brněnské šatně tak dobrá nálada zdaleka nepanovala. Hokejisté Komety podali sice mnohem lepší výkon než v předchozích duelech v Liberci a hlavně v Třinci a poprvé od 18. listopadu sahali po vítězství v řádné hrací době, avšak nakonec se museli spokojit s jediným bodíkem. „Bojovali jsme ze všech sil. Pustili jsme do hry emoce, ale nakonec jsme zklamaní. Nezbývá než se ze zápasu poučit a v pátek se pokusit o výhru v Plzni," plánoval útočník Jakub Flek.

Všiml si, že fanoušci Komety vyvěsili v kotli dresy hráčů, které si odnesli z kabiny po pondělním střetnutí v Třinci, které se Brňanům mimořádně nepovedlo. „K tomu, co se tam po utkání dělo, se nebudu vyjadřovat. Od toho jsou jiní. Nespokojenost fandů s našimi výkony ale chápu. Mají na ni právo. Cením si, že v utkání s Hradcem nás celou dobu podporovali. O to víc nás porážka mrzí. Přitom jsme všichni nechali na ledě úplně všechno," dušoval se.

Zpackaný závěr střetnutí Flek těžce nesl. „Nejdřív Cingel do puku plácne a proletí to až do brány. V nastavení hosté zkusili riskantní variantu hry bez brankáře a vyšla jim. Místo rýsujících se tří bodů nám nakonec zbyl pouze jeden," štve ho.

Reklama