Hlavní obsah

Litvínov - Hr. Králové 2:3 PPVerva padla v prodloužení, dva body bere Mountfield

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Jergl 0 : 1
36. Zdráhal 1 : 1
37. Hlava 2 : 1
56. Lev 2 : 2
63. Lalancette 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 33. kole extraligy v Litvínově 3:2 v prodloužení a připsali si šesté vítězství z posledních sedmi zápasů. V čase 62:37 rozhodl kanadský útočník Christophe Lalancette. Verva prohrála potřetí za sebou.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z branky (archivní foto)

Článek

Do sestavy Mountfieldu se zařadil útočník Martin Novák z prvoligového Kolína. V úvodu zahrozil domácí obránce Šalda, Mountfield se pak bránil při Jankově trestu a po skončení přesilovky měl možnost na druhé straně Radovan Pavlík, který po průniku minul. Potom pálil z pozice mezi kruhy obránce McCormack a domácí gólman Godla zasáhl lapačkou.

Ve 13. minutě se dostali do vedení hosté, kteří už po osmi sekundách potrestali Demelovo vyloučení. Okuliar bekhendem nabil mezi kruhy Jerglovi, který zamířil přesně k pravé tyči. O minutu později mohl zvýšit náskok Filip Pavlík, ale trefil Godlův levý beton, další šanci hostů měl Okuliar.

Na přelomu první a druhé třetiny odolal Hradec Králové při McCormackově trestu, neuspěli dorážející Abdul ani Estephan. V závěru oslabení se dostal do úniku Radovan Pavlík, ale zakončoval už z úhlu. Potom ještě nebezpečně vypálil domácí Hlava.

Dal mi týden na rybách, způsobil poprask po celé zemi. Vzpomínka na legendárního kouče v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Litvínov se ubránil při Zdráhalově trestu a v 26. minutě měl možnost smazat ztrátu v přečíslení Straka, Růžička však jeho střelu kryl. Vzápětí při tlaku Východočechů trefil Jergl horní tyč, v další šanci ztroskotal na Godlovi a po Lalancetteově střele pomohla domácím i levá tyč. Další možnost měl Okuliar.

Mountfield šance neproměnil a v 36. minutě udeřil Litvínov. Stránský našel z otočky bekhendem na pravém kruhu Zdráhala a ten ukončil 132 minut a tři sekundy trvající gólový půst Severočechů.

Za 90 vteřin už domácí vedli 2:1. Jaks našel na levé straně Hlavu, který zamířil do odkryté branky. Gólman Růžička totiž ztratil nůž na levé brusli a nemohl se přesunout. Náskok mohli domácí hráči pojistit ve dvou přečísleních, ale Straka ani Estephan Růžičku nepřekonali.

Slavia jednala s trenérskou legendou Sparty, ta se prý angažmá v Edenu nebránila. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ve třetí třetině domácí bránili náskok a dlouho nepouštěli soupeře do šancí. Naopak v 48. minutě měl z přečíslení možnost Jaks, ale Růžičku nepřekonal. V polovině závěrečné části při hře čtyř proti čtyřem měl možnost vyrovnat Cingeľ, ale Godla zasáhl.

V 55. minutě z dalšího brejku domácích neuspěl proti hradeckému brankáři Hlava. V čase 55:01 našel Cingeľ na pravém kruhu Lva, který vyrovnal. Domácí vzápětí odolali při Sukeľově trestu a prodloužení neodvrátila ani Abdulova střela v 60. minutě. V nastavení si po Jerglově přihrávce našel ideální střeleckou pozici mezi kruhy Lalancette a rozhodl.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:3 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 36. P. Zdráhal (Š. Stránský), 37. Hlava (Jaks, Demel) - 13. Jergl (Okuliar, Blain), 56. Lev (Cingeľ, Okuliar), 63. Lalancette (Jergl). Rozhodčí: Pražák, Pilný - J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4655.
Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Šalda, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - P. Zdráhal, M. Sukeľ, Š. Stránský - Abdul, Estephan, Kudrna - Hlava, Gut, P. Straka - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.
Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Martin Novák - Okuliar, Pilař, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Z. Doležal, Štohanzl, Morong. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: