Hlavní obsah

VIDEO: Frontoví bojovníci za Kometu přestáli noc ve zdraví, na lístky čekali i 20 hodin

Brno

Jako po boji. Zbytky jídla, láhve od pití. Viditelně nevyspalé tváře. Mnozí s ochraptělými hlasy. Tak to vypadalo po ránu až do deseti hodin před hokejovou halou v Brně. Zhruba osmdesát nadšenců, příznivců hokejové Komety se přesně v deset konečně dočkalo. Mnozí na tento okamžik čekali i dvacet hodin.

Kometa BrnoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Začaly se prodávat lístky na finálová utkání s Pardubicemi, která se v Brně odehrají v pátek a v sobotu. Lístků bylo do prodeje na oba zápasy dáno 280, každý z čekajících si mohl odnést na jednu osobu dva lístky.

„Noc byla bez problémů, vypilo se několik lahví rumu, piva nikdo nepočítal. Dokonce jsme i grilovali. Ale bordel, ten nebyl. Bylo to všechno v pohodě,“ uvedl jeden z organizátorů čekatelů, kteří mnohým pamětníkům připomínali obdobné fronty na pořadí na škodovky či barevné televize.

„Možná, že se nakonec dostane na všechny,“ domníval se ochraptělý Luděk Fabianno, číšník, který si vzal kvůli hokeji dovolenou a který doufá, že díky tomu nepřijde o práci. V dresu Komety patřil k celkem uznávaným organizátorům mezi čekajícími. Ti se vzájemně označovali pořadovými čísly psanými lihovou fixou nejčastěji na ruku, aby nemohlo náhodou dojít k předbíhání. O to se však nikdo ani nesnažil.

Luděk přezdívaný Klobouk však nakonec pravdu neměl. poslední čekající byl označený číslem 78 a a do fronty navíc přibylo ještě těsně před prodejme asi 15 lidí. Na ně však už lístky nebyly. "Když jsem viděl, že těch lidí tady zase není tak moc, musel jsem aspoň zkusit štěstí. Třeba by se na mě usmálo. Ostatně už se mi to i stalo. Teď to ale nevyšlo, no nevadí,“ pokýval smířlivě hlavou čekající penzista s tím, že si zápas tentokrát vychutná v televizi.

Předprodejem lístků aktivita „frontových Komeťáků“ však zdaleka nekončí. Ti, na které se nedostalo a nechtějí zůstat doma, si užijí společné fandění u velkoplošných obrazovek na náměstí Svobody.

Reklama

Související témata: