Hlavní obsah

Vítám nejúspěšnějšího trenéra posledních sezon, dme se pýchou Dědek. Varaďa se upsal Dynamu na pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár hodin poté, co oficiálně oznámily rozchod s hlavním trenérem Radimem Rulíkem, přicházejí hokejové Pardubice se jménem jeho nástupce. Jak již informoval Sport.cz ve středu, novým šéfem střídačky Dynama se stává Václav Varaďa, jenž s východočeským klubem podepsal smlouvu až do roku 2028. Jeho asistenty budou Marek Zadina a nově Aleš Krátoška.

Václav Varaďa je novým trenérem hokejových PardubicVideo: HC Dynamo Pardubice

 
Článek

„Vítám v Dynamu nejúspěšnějšího extraligového trenéra posledních sezon, těším se na spolupráci," dme se pýchou majitel pardubického klubu Petr Dědek, že Varaďa si po mistrovském hattricku s Třincem a následné roční pauze od trénování vybral jako svého nového zaměstnavatele Dynamo.

Rulíkův konec; k němuž podle Pardubic došlo „po vzájemné dohodě", byl jako blesk z čistého nebe. Sedmapadesátiletý kouč, který současně vede i reprezentační dvacítku, dotáhl v právě skončené sezoně Dynamo k triumfu v základní části. Na vysněný titul ale nedosáhl, po semifinálové stopce od Třince brali Východočeši „jen" bronz.

Místo triumfální oslavy 100. výročí konec v semifinále. O Pardubicích s Radimem Rulíkem v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

A přestože Dědek ještě před pár dny ujišťoval, že změna trenéra není na pořadu dne, skutečnost je nakonec zcela odlišná. Pardubice přebírá Varaďa, kolem kterého loni na podzim po vyhazovu Pavla Patery kroužila Sparta a zájem měla projevovat ještě před pár týdny.

„Václav Varaďa je úspěšný v budování vítězného týmu i vítězné mentality. Jeho úkol je tedy jasný. Naše koncepce byla a je jasná. Budujeme úspěšnou kostru týmu, kterou nyní povede právě Venca. Stejně důležitým aspektem nově navázané spolupráce bude i zapracování mladých odchovanců do A týmu. I oni si musí vštípit pod kůži identitu, kterou všichni společnými silami budujeme," nechal se slyšet sportovní ředitel Pardubic Dušan Salfický.

„Jsem zvyklý jít si se svými hráči za vítězstvím v každém utkání a Dynamo Pardubice vnímám jako špičkový a ambiciózní tým. Je to tým, který ještě může jít nahoru, tomu věřím a já bych mu k tomu strašně rád pomohl. Já v Pardubicích vždycky strašně rád hrál a trénoval, byla tu vždycky výborná atmosféra" prohlásil Varaďa bezprostředně po podpisu kontraktu.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Václav Varaďa se po roční pauze vrací k trénování, přebírá Pardubice.

K ruce bude mít asistenty Marka Zadinu s Alešem Krátoškou, s nimiž už spolupracoval při úspěšném angažmá v Třinci a s Krátoškou i u reprezentací do 19 a 20 let.

„Já jsem velmi rád, že můžu znovu s oběma spolupracovat. Vnímám nás jako tým, který jde od prvního dne za cílem, který jsme si vytyčili. Víme, co od sebe navzájem očekávat a věřím, že tu společnou práci a vášeň dokážeme přenést na hráče, vedení a fanoušky," řekl Varaďa.

Roční pauza od trénování, během níž navštěvoval trenérské semináře a byl i na stážích ve Finsku a Americe, mu dala hodně.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Václav Varaďa podepsal s Dynamem dlouhodobou smlouvu.

„Díky své kariéře v NHL jsem měl přístup absolutně ke všemu, strašně moc mi to dalo. V sezoně na tohle čas vůbec není, využil jsem tu pauzu dokonale. Samozřejmě jsem měl i víc času na rodinu a zažil spoustu radosti, odpočinul jsem si, získal jsem nadhled a neskutečně si ten rok užil. Tohle všechno chci teď dát Pardubicím," hlásí Varaďa, který už chystá přípravu na novou sezonu. Hráči mají volno do 28. května.

„Budu chystat plán a v prvních týdnech budu chtít hráče a realizační tým dokonale poznat. S každým hráčem se chci osobně potkat, nastavit si pravidla naší spolupráce a vytvořit si lepší obrázek, jak se kluci vnímají, jak jsou nastavení, jak jsou na tom charakterově a co vše chtějí dokázat. Čtyři hráči nám ještě bojují o účast na MS, jejich sezona se může protáhnout. Hráči si můžou ještě pár týdnů odpočinout, ale já už začínám tvrdě makat, abychom byli na sezonu dobře připraveni," uzavírá nový šéf pardubické střídačky.

Reklama