Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 4:2Vítkovice rozhodly bitvu s Indiány v závěrečné třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Bulíř 0 : 1
26. Chlán 1 : 1
44. Solovjev 2 : 1
46. Schleiss 2 : 2
57. Hruška 3 : 2
60. Chlán 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve 40. kole extraligy Plzeň 4:2 a čtvrtému týmu tabulky se přiblížili už na rozdíl tří bodů. Domácím zajistil výhru za stavu 2:2 necelé čtyři minuty před koncem v přesilovce Jan Hruška, v power play pak vítězství zpečetil Petr Chlán.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Petr Chlán z Vítkovic a Dominik Graňák z Plzně.

Článek

Vítkovice se ocitly v problémech s útočníky, a proto si na utkání z prvoligových klubů vypůjčily havířovského Dostálka a jihlavského Illéše. Zápas nabral od startu svižné tempo, ale na obou stranách dlouho kralovali gólmani.

Ve větší permanenci byl hostující Svoboda, který ještě vloni za Vítkovice chytal, ale v první části si poradil s dorážkou Kaluse či Hrušky a domácím nevyšel ani brejk ve dvou na jednoho zakončený ranou Bukartse.

Zato do druhé třetiny vstoupili lépe Západočeši a už 90 sekundách vedli. Marosz přišel o puk ve vlastním pásmu a jeho zaváhání ztrestal Bulíř, kterému puk ideálně posunul Graňák.

Chlán se postaral o vyrovnání

Vítkovicím ale odpověď nezabrala moc času. Chlán ve 26. minutě prvním pokusem Svobodu nepřekonal, ale vyražený puk i s velkým štěstím a za přispění dezorientovaného Graňáka dorážkou propasíroval za brankovou čáru.

Výsledek byl ve vyrovnaném utkání neustále na vážkách. Nejprve mohl strhnout vedení na stranu hostů Dufek, ale po chybě Gewieseho v koncovce selhal, a neprosadil se z brankoviště ani domácí Kalus.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Petr Chlán z Vítkovic a Dominik Graňák z Plzně.

Ve 44. minutě poslal puk od modré čáry na branku vítkovický obránce Solovjov a jeho švih trochu překvapivě prošel až do sítě za gólmana Svobodu, kterému v daném momentu zřejmě stínil jeden ze spoluhráčů.

Také Plzeň ale dokázala reagovat rychle. Po třech minutách a plzeňském tlaku v přesilovce vyrovnal ranou po ledě Schleiss.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Petr Chlán z Vítkovic a Filip Suchý z Plzně.

Přesilovky byly pro výsledek nakonec rozhodující. Zatímco Plzeňští další početní výhodu nevyužili, Kvasničkovo vyloučení na dvě plus dvě minuty je stálo bodový zisk. Necelé čtyři minuty před koncem Hruška zblízka tečoval Solovjovovu střelu a Svoboda byl bez šance.

Tři body už domácí nepustili. Vítězství mohl pojistit už v přečíslení Flick, ale neuspěl, povedlo se to až při plzeňské power play Chlánovi.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 26. Chlán (Dej), 44. Solovjov (Chlán), 57. J. Hruška (Solovjov, Roberts Bukarts), 60. Chlán - 22. Bulíř (Graňák), 47. Schleiss (Kaňák, Kodýtek). Rozhodčí: Kika, Ondráček - Malý, Pešek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezená kapacita).
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Plášil, Galvinš, Gewiese, L. Kovář, od 41. navíc J. Stehlík - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Roberts Bukarts, Marosz, Dostálek - Illéš, Flick, M. Kalus - Fridrich, Chlán, Dej. Trenér: Holaň.
Plzeň: M. Svoboda - Čerešňák, Kvasnička, Kremláček, Graňák, Kaňák V. Lang - Schleiss, Kodýtek, P. Musil - M. Lang, Bulíř, Dzierkals - Dufek, G. Thorell, F. Suchý - Marcel, Malát. Trenér: Baďouček a M. Říha.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín