Hlavní obsah

Slavia - Vítkovice 3:4Vítkovice se zbavily komplexu "Slavia" a vyšvihly se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Červenka 1 : 0
19. Petrovický 1 : 1
30. Beránek 2 : 1
37. Ujčík 2 : 2
38. Varaďa 2 : 3
47. Šimíček 2 : 4
55. Červenka 3 : 4

PRAHA

Téměř osm let čekali hokejisté Vítkovic na výhru za plný počet bodů na ledě pražské Slavie. Naposledy se toho dočkali 5. ledna 2001. To ještě v Edenu slavili vítězství 4:2. Toho dalšího se dočkali až v pátek, když dokázali otočit nepříznivé skóre a triumfovali 4:3. Hadmaczikův tým se tak dostal do čela extraligové tabulky, kde střídá právě svého soupeře.

Článek

Svůj letošní premiérový zápas v ostravském klubu si odbyla letní posila Václav Varaďa, jenž úvodních sedmnáct kol musel kvůli zdravotním patáliím vynechat. Hned na začátku čtvrté minuty se slávisté právem cítili ukřivděni. Vítkovický gólman Štěpánek neměl puk pod kontrolu, arbitr Svoboda přesto přerušil hru a Růžičkova trefa tak nemohla platit. Pražané se ale nenechali rozhodit a o pouhých dvanáct vteřin později již dosáhli regulérní branky. Růžička našel elegantní zadovkou volného Červenku, který střílel prakticky do prázdné klece.

V 11. minutě pálil z výhodné pozice Francouz Treille, Svobodovu branku ale přestřelil. V devatenácté minutě domácí kapitán Beránek ledabyle vyhazoval kotouč z obranného pásma. Na modré čáře jej stačil rukavicí zachytit Treille, přihrál Petrovickému, který našel skulinu mezi Svobodovými betony. To však byly jen světlé výjimky z jinak silně podprůměrné úvodní třetiny. Výraznou měrou k tomu jistě přispěla i vlažná atmosféra, která ve vysočanské hale panovala.

Vítkovice během necelé minuty otočily skóre

V 26. minutě ujel v oslabení Vondrka, předložil puk Mickovi, ten ale branku přestřelil. O chvíli později vyvážel puk zpoza branky Kuboš, ten se mu ale zamotal mezi nohy. Následnou obrovskou melu před Štěpánkem ale slávisté v gól nepřetavili. V polovině utkání našel Žižka křížným pasem Beránka a kapitán domácích vrátil Pražanům vedení. Znovu v přesilové hře.

V 36. minutě unikl Treille, Svoboda jeho střelu vyrazil pouze k Petrovickému, na kterého zívala prázdná branka. Hostujícímu kapitánovi ale gólovou radost překazil faulem Tomica. V následné přesilovce ale Hadamczikovi svěřenci vyšachovali obranu a Ujčík pohodlně srovnal na 2:2. Za dalších čtyřiapadesát vteřin šli navíc Ostravané poprvé do vedení. Varaďa posílal puk před branku a černá guma se od bruslí slávistického beka Nováka odrazila za brankovou čáru.

Vyrovnat už Slavia nestihla

V úvodu třetí části se v brankovišti srazil Drtina se Svoboda a před Kvapilem tak zůstala úplné volná branka. Ex-slávistický útočník ale nepochopitelně přestřelil. Vítkovice byly i nadále aktivnější, což potvrdil Krenželok, který ale po samostatném nájezdu Svobodu nepřekonal. Na druhé straně se individuálně prosadil Bednář, jeho zakončení ale Štěpánek lapil. V 47. minutě si vybral slabší chvilku domácí gólman Svoboda, když nedokázal pokrýt Šimíčkovu střelu z ostrého úhlu.

Na konci 55. minuty utkání ještě po Bednářově příhře svým druhým gólem v utkání zdramatioval Červenka. V poslední minutě byl dokonce blízko hattricku, Štěpánek ale svou chybu nparavil a Červenku střílejícího z necelého metru famózně vychytal. Vyrovnání se tak Pražané už nedočkali.

Slavia Praha - Vítkovice Steel 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Červenka (V. Růžička, Bednář), 30. Beránek (Žižka, Sloboda), 55. Červenka (Bednář, Tomica) - 19. Petrovický (Treille), 37. Ujčík (Burger, Stehlík), 38. Varaďa, 47. Šimíček (Ujčík, Kuboš). Rozhodčí: R. Svoboda - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 4592.
Slavia Praha: A. Svoboda - Sloboda, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík - Petrovický, Treille, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Klimek, Burger, Krenželok - Kvapil, R. Hruška, Varaďa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 přestávka Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec